Mikrobryggeriet i sørbyen har allerede fem øltanker som er utsmykket med kjente rockere. Forrige måned ba de publikum stemme over hvem som skulle pryde de to nye tankene i produksjonslokalet.

Johnny Cash vant den internasjonale avstemmingen på mikrobryggeriets Facebook-side, men for første gang ba Mack deres publikum om å finne plass til en lokal stjerne.

– Har lyttet mye

ØLTANK: Utsiden av denne øltanken skal utsmykkes med The Considerate Lovers. Her ser vi ølbryggerne Rune Andreassen (til venstre), Esben Rørnes og Eivin Milde.

Tromsø-bandet The Considerate Lovers, som ble frontet av nylig avdøde Henry Johnsen, tok en soleklar seier – foran populære alternativer som Violet Road og Sverre Kjelsberg.

– Jeg synes det er helt strålende at Considerate Lovers vant avstemminga. De er et band vi har lyttet mye til her i mikrobryggeriet, sier Macks bryggerimester Rune Andreassen.

Første band som males

Bryggerimesteren uttrykker sorg over at Henry Johnsen nylig gikk bort, men setter stor pris på å kunne hylle Tromsø-musikerens musikalske arv, med å få hans første band malt på en av de nye øltankene.

– Jeg møtte Henry flere ganger i forbindelse med jobben her på Mack, og jeg brukte alltid å slå av en hyggelig prat med han da jeg besøkte Blå Rock Cafe, hvor Henry jobbet.

Andreassen har ikke tenkt over at The Considerate Lovers er det første bandet som skal males på tankene, og hvordan dette skal gjøres i praksis. De fem gamle tankene er nemlig prydet av portretter av soloartistene Elvis Presley, Iggy Pop, Patti Smith, Joachim Nielsen og Ringo Starr.

– Føler at Henry blir hedret

Bassist Torbjørn Andersen, som grunnla The Considerate Lovers sammen med Henry Johnsen i 2005, er henrykt over hyllesten bandet nå får.

– Det er spesielt at folk engasjerte seg så kraftig i denne avstemminga, og jeg føler at Henry blir hedret i og med at vi vant.

Dere er det første bandet, og i tillegg det første lokale innslaget på Mack-tankene. Hva tenker du om at dere slo for eksempel Sverre Kjelsberg, som er en ubestridt legende, i avstemmingen?

– Det er bare gøy, og jeg ser ingen fare med at vi slo Sverre Kjelsberg. Han fortjener uansett større heder, enn å bli malt på en øltank, mener Andersen.