Feedbacks 2016-kavalkade

Dette er Helge Skogs 10 beste plater

Trenger du tips, eller vil du sammenligne denne subjektive fasiten med din egen liste? Les og lytt!
 
1 / 1

Topp 10 album 2016, ifølge Helge Skog.

NB! Lytt også til Helges spilleliste, med låter fra årets 50 beste album (ligger i bunnen av saken). 

1.DANIEL ROMANO «Mosey»

 
En soleklar ener i 2016, og attpåtil en av de beste platene utgitt etter millenniumskiftet. Kanadieren Romano briljerer gjennom samtlige tolv låter, med en uhyre melodisterk miks av country, soul, gospel, rock og funk.
Les anmeldelsen her

2. SPIDERGAWD «III»

 
Den trønderske «supergruppa» tar steget helt opp i den internasjonale eliteserien på tredje forsøk. Dette er rock som feirer den hårete arven fra 70- og 80-tallet, og tvinger alle økologiske indie-hipstere ned i knestående.
Les anmeldelsen her

3. BLOOD CEREMONY «Lord of Misrule»

 
Blodige banan, for en skive! Forlokkende kvinnevokal og fløytespill på toppen av mørk og folk-inspirert slengbukserock har aldri klinget bedre. I mylderet av stoner- og doomband viser Blood Ceremony hvordan 70-tallet skal låte.
Les anmeldelsen her

4. TWIN PEAKS «Down in Heaven»
Smektende, rufsete og uimotståelig popmusikk. Chicago-bandet utvider repertoaret; følsomme ballader, årgangspop, garasjesoul og Stones-inspirert partyrock flettes sømløst inn i hverandre. Sommer hele året!
Les anmeldelsen her

5. OKKULTOKRATI «Raspberry Dawn»
Storslåtte greier fra hovedstadens kaldeste og mørkeste bunker. Grumsete punk og kullsvart metal balanseres ypperlig med litt psykedelia, samt synth-drevet gothrock. Den musikalske spennvidden er like imponerende som kvaliteten.
Les anmeldelsen her

6. ELI PAPERBOY REED «My Way Home»
Hvis du lurer på hva «soul power» betyr – sett på denne skiva. Den jødiske østkyst-amerikaneren dykker dypere ned i den skitne gospelgryta enn tidligere, på bekostning av hans tidligere mer polerte og poppa sound.
Les anmeldelsen her

7. MAVIS STAPLES «Livin' on a High Note»
Gospel-mor fortsetter oppturen etter et knippe svært gode album i senere år. Denne gang bidrar mesterlige låtskrivere som bl. a. Nick Cave, Neko Case, Valerie June, M. Ward og Ben Harper. Hail Mavis!
Les anmeldelsen her

8. THE URGES «Time Will Pass»
Åtte år etter den knallsterke debutskiva dukket den irske kvintetten opp med en enda bedre, og mer variert oppfølger. Fans av Love, The Seeds, The Doors og The 13th Floor Elevators bør ikke gå glipp av denne.
Les anmeldelsen her

9. KVELERTAK «Nattesferd»
Stavanger-bandet dro på sin beste skive så langt ekstremmetallen og turbopunken enda lengre inn i «classic rock»-territorium. De sørget allikevel for å beholde energien, selv om den musikalske paletten har fått flere fargenyanser.
Les anmeldelsen her

10. LERA LYNN «Resistor»
Dama mange kjenner fra TV-serien «True Detective slo på sitt tredje album ut i full blomst. Det låter mørkt, røykfylt og fortryllende – og er utført med et sjeldent øre for gode popmelodier. Det er bare å la seg bergta, folkens.
Les anmeldelsen her

3 beste konserter 2016 – Helge Skog

1. THE LATE GREAT, Hålogaland Teater 21. juni.

2. ÅRABROT, Rockefeller 3. mars.

3. NAG, Bastard bar 10. desember.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.