Feedbacks 2016-kavalkade

Dette er Martin Læglands 10 beste plater

 
1 / 1

Årets skiver, ifølge Martin:

1. SILVANA IMAM «Naturkraft»

 
Årets feteste album. Hvis alle medlemmene i «Rage Against the Machine» hadde daua og blitt reinkarnert i 2016, så hadde resultatet blitt svenske Silvana Imam. Hun skriver og fremfører tekster som slår deg i bakken. Musikken er fylt med håp, sinne, ambisjon og selvsikkerhet.

 2. BON IVER «22, A million»

 
«22, A million» er fylt med lyriske perler. Bon Iver har en enestående evne til å skape stemninger og formidle følelser. Skiva er presentert som ulike bruddstykker av minner og følelser, og helheten er vakker.
Les anmeldelsen her

3. CHANCE THE RAPPER «Coloring book»

 
Dette er gospel-rap. Proppfullt av gjester og frydfylle produksjoner. Hvis du lukker øynene mens du hører på «Colouring book», er plata en enveisbillett til Chicago.

4. KOJEY RADICAL «23Winters»
Kojey Radical nekter å forholde seg til sjangerbegrepet, og befinner seg en plass mellom rap og spoken word. «23Winters» er rå kraft i plateform. Låtene «Kwame Nkrumah», «Footsteps» og «Bambu» kan man ikke gå glipp av.

5. STEIN TORLEIF BJELLA «Gode liv»
«Det gode liv» byr på gode sangtekster og både et tilbakelent og kraftige lydbilde. Årets beste norske utgivelse.
Les anmeldelsen her

6. KLISH «Røyk og Speil»
2016 har vært et relativt beskjedent år for norske rap-fullengdere. Et verdig unntak er Klish’ andreplate «Røyk og speil». Klish drefser ordspill øst og vest over fengende produksjoner. Skiva kommer til å gå på replay også gjennom 2017.
Les anmeldelsen her

7. THE LUMINEERS «Cleopatra»
The Lumineers er bandet du heller vil høre på en svett og trang pub, enn på en konsertscene. «Cleopatra» er gladtrist, styggpen, herlig folkpop/rock.

8. KARPE DIEM «Heisann Montebello»
«Heisann Montebello» stadfester Karpe Diems balletak på norsk rap. Takket være «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din» har for første gang hele Norges befolkning lært navnet på en sittende justisminister.  

9. KENDRICK LAMAR «Untitled Unmastered»
Funky og psykedelisk fra Kendrick Lamar. Enda mer eksperimentelt enn fjorårets «To Pimp a Butterfly».
Les anmeldelsen her

10. J. COLE «4 Your Eyez Only»
Sluppet på tampen av året, er «4 Your Eyez only» Coles beste album. Troverdig skive, og med en mer spisset og velfungerende politisk brodd enn Coles tidligere utgivelser.

Beste konserter:

1. Karpe Diem (Driv i januar)
Karpe Diem har perfeksjonert kunsten å holde konsert. Med et sterkt liveband i ryggen var konserten en vanvittig opplevelse.

2.Kvelertak (Buktafestivalen)
Helge Skog sa det i sin anmeldelse av konserten: «Headbanging er sunt». Kvelertak var høydepunktet under Buktafestivalen, og fikk gjort headbanger av selv de mykeste festivalgjengere.

3. Joddski (Driv i april)
Mitt beste konsertminne fra året som er gått, er låta «Bjørn Sundquist» fremført på Driv av Joddski. Hele konserten var som et rent vekkelsesmøte, og en av Joddskis første konserter etter utgivelsen «Han Far».


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.