Sier farvel til 2016 med «En gresk bragedie»

2016 har ifølge den greske brageguden vært et tragisk år. Det ser ikke ut til å stoppe Bragerevyen.
REVY: Hovedinstruktørene Karoline Dons (21) (fremme til venstre), Sara Figenschau (21) og Sunniva Kviteberg (21), ser fram til premieren på Bragerevyen. Foto: Jørn Myreng 
        
            (Foto: Norsk Revy/Tor Ivar Viken)

REVY: Hovedinstruktørene Karoline Dons (21) (fremme til venstre), Sara Figenschau (21) og Sunniva Kviteberg (21), ser fram til premieren på Bragerevyen. Foto: Jørn Myreng  Foto: Norsk Revy/Tor Ivar Viken

Tradisjonen tro har Norges lengstlevende skolerevy, Bragerevyen, premiere første nyttårsdag.

– Vi er ganske tidlig inne i øvingene akkurat nå. Juleferien startet veldig sent i år. Sånn sett ligger vi litt bak skjema, forteller Sunniva Kviteberg (21).

– Men vi har hatt tre arbeidsdager hvor vi har vært veldig effektive, legger Sara Figenschau (21) til.

Sammen med Karoline Dons (21) er de hovedinstruktørene for årets Bragerevy.

– Det går i alle fall ikke ut over kvaliteten på revyen at vi startet senere med å øve, sier Dons.

Tragedie

At årets revy har fått navnet «En gresk bragedie», et navn som kanskje ikke høres like morsomt ut som man forventer en revy skal være.

– Det hele går ut på at den greske brageguden mener 2016 har vært et tragisk år, og at han mener revyen derfor ikke skal være like morsom som før. Men kommer elevene til å følge det?, spør Kviteberg med et smil om munnen.

– Bedre enn i fjor

Sist gang Bragerevyen sto på scenen, fikk de lunken tilbakemelding fra iTromsøs utsendte.

– Vi har valgt å variere litt på sketsjene fra sist. Da hadde vi flere sketsjer som handlet om politikk, og man måtte kanskje ha fulgt litt med for å skjønne dem, sier Dons.

– Nå ønsker vi å mikse det litt mer opp slik at alle i salen skal synes sketsjene er artige, legger Figenschau til.

– Kommer årets revy til å bli bedre enn sist?

– Det er jeg skråsikker på. Vi har som mål å bli enda bedre, sier Figenschau.

Selv om alle sketsjene ikke er ferdigskrevet, forsikrer hovedinstruktørene at de kommer til å ta opp lokale saker.

– Vi kommer til å tulle med UNN, sier Kviteberg og henviser til Snapchat-saken.

Veteraner

Hovedinstruktørene har god erfaring fra revy. De har ikke bare jobbet med Bragerevyen tidligere, men var også med på Robertsen-kompaniet, som hadde sin aller første revy tidligere i år.

– Jeg tror det er essensielt å vite fra før av hvordan Bragerevyen er lagt opp. Hovedinstruktørene har tradisjoner i denne revyen. Er man hovedinstruktør for første gang, så må man gjennom en omstilling, sier Figenschau.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.