Bragiaden 2017:

– En revy i særklasse

Årets Bragiade ble alt annet enn en tragedie.
Sparte ikke på kruttet: Det var ikke akkurat en redusert gjeng som laget revy 1. nyttårsdag.  
    
      (Foto: Håkon Steinmo)

Sparte ikke på kruttet: Det var ikke akkurat en redusert gjeng som laget revy 1. nyttårsdag.   Foto: Håkon Steinmo

Når Kongsbakken lager revy, skilter de med en rekke særegne fordeler. Revyens lange tradisjonsrike historie er ikke til å stikke under stol, men den fremste fordelen revyen har, er at skolen er utstyrt med ei dans-, drama- og musikklinje. Det merkes godt på kvaliteten at dette er ungdommer som virkelig vet hva de holder på med.

Sterke sangnummer

Allerede på åpningsnummeret, ett av hele ti (!) sangnumre, får aktørene vist fram både sang- og danseferdighetene. Disse gruppenumrene låter mektig bra. Om man skal trekke fram enkeltprestasjoner på sangfronten, kommer man ikke unna Mali Ryeng Gove som på «Drikk med måte» fremkalte gåsehud mens hun sang om julebrus.

Også Jakop Stabell som Carl I. Hagen og Vilde Tjosaas som jenta som bare ønsket seg en venstrevind, var fabelaktige. Det beste sangnummeret var likevel «På grensa til fravær» som oste av spilleglede og gullkorn. Eller var Anja Lockertsens tolkning av Knut Arild Hareide spot on. Her er det også verdt å trekke fram bandet, som med blåserrekke og det hele virkelig skinte søndag kveld.

Absurd

At det er gode sangnumre på Brage er nærmest et slags minimumskrav for revyen. Der de imidlertid virkelig viser bredden av det de kan, er med noen av de mest kreative revysketsjene jeg har sett på lenge. Sondre Justad-, Kari Bremnes- og Sylvi Listhaug-parodiene er solide, men de mer absurde sketsjene skiller seg ut.

Trioen med Sindre Arder Skildheim, Torje Hanssen og Ragnar Nilsen som brødre som kjeder seg er noe av det beste jeg har sett på en revyscene, og det var akkurat like morsomt alle tre gangene. De sketsjene alene er verdt inngangsbilletten.

MVP
MVP: Sindre Arder Skildheim stjal mye av showet med sin komiske timing.  
    
      (Foto: Håkon Steinmo)

MVP: Sindre Arder Skildheim stjal mye av showet med sin komiske timing.   Foto: Håkon Steinmo

Skildheim kan man vel trygt kalle for MVP-en til årets revy. Han briljerer som både IKEA-mannen, omelett-lager og hva-mer-har-du. Han stjeler oppmerksomheten din i alle stykkene han er med i med sin plettfri timing og gode mimikk.

Nevnte Anja Lockertsen drar også flere av de mindre slagkraftige stykkene med sin voldsomme innlevelse og tørre humor. Nevnte jeg at begge er ganske habile sangere også? Vi blir nok å se mer til begge to i tiden som kommer.

Gjennomført

Bragiaden står igjen som en bunnsolid revy med både bredde, snert og så sykt med pågangsmot. Alt var utrolig gjennomført og åpenbart laget med mye kjærlighet til revyen.

Det var virkelig en sann glede å ønske det nye året velkommen med Brage-gjengen. Sees i 2018!


Bragiaden 2017:
 • Revy: Premièren av «En gresk bragedie»
 • Hvor: Kongsbakken VGS
 • Lengde: 23 nummer over to akter. Varighet cirka 1 time og 30 minutt (inkludert takketaler under premièren)
 • Hovedinstruktører: Sara Figenschau, Karoline Dons og Sunniva Kviteberg
 • Revyledere: Anja Lockertsen, Silje Stensland Halvorsen og Hansine Sæverud
 • Spilles: 2.–4. januar både klokken 18.30 og 21.00. 5. januar kun klokken 18.30