The band called Oh! og NOSO til kamp for framtida:

Overskridende konsert

Oh!-vokalist Frode Larsen skrev «Guerilla Gardening» som et bestillingsverk til Varangerfestivalen. Nå har vi endelig fått høre det i Tromsø.
VISUELT OG VAKKERT: «Guerilla Gardening» spiller på flere sanser enn bare øret. Også lysdesigner Tor S. Ditlevsen gir et viktig bidrag til totalinntrykket publikum får. 
        
            (Foto: Helge Matland)

VISUELT OG VAKKERT: «Guerilla Gardening» spiller på flere sanser enn bare øret. Også lysdesigner Tor S. Ditlevsen gir et viktig bidrag til totalinntrykket publikum får.  Foto: Helge Matland

Guerella Gardening som fenomen var en del av 1970-tallets undergrunn, og handla om å dyrke fargerike blomster og næringsrik mat på nattetid i byrom eller andre arealer som man ikke hadde noen råderett over eller bruksrett til.

Det er dette fenomenet Frode Larsen har tatt utgangspunkt i med dette verket, men han tar det videre. Dette musikalske verket handler om å dyrke fram det gode og det vakre og i overført betydning luke bort ugresset; hvordan vi skal bekjempe det som truer oss som mennesker, menneskeligheten og vår lille planets eksistens. Eller som han sier i en av sine tekster: – Hvorfor er vi her? Hun ville hatt det bedre uten oss.

Naturlig utvikling

Musikalsk søker Oh! videre i det landskapet bandet tidligere har befunnet seg. Deres uttrykk er blitt karakterisert som soul, neosoul og soulpop. Uansett er det spor av mange beslekta uttrykk som har fått innpass i musikken. Soul som har tatt opp i seg elementer fra hiphop.

I dette verket høres det også ut som om de har latt soulen kikke seg litt over skuldra til jazzen som var et felles utgangspunkt for både det ene og andre. Ikke minst kommer dette til uttrykk gjennom Eirik Fjeldes tangenter.

Når de i tillegg spiller med 18 strykere i ryggen, så virker selvsagt det også inn.

Resultatet kan bli massivt, men aldri overlessa. Og det er fine variasjoner fra det nesten minimalistiske og rolige til skikkelig trøkk.

Frode Larsens karakteristiske lyse vokal er flott og naturlig nok sentral, men det åpnes også elegant opp for det instrumentale, og Tor S. Ditlefsens lysdesign løfter det totale inntrykket til det solide.