Disse gikk videre fra UKM

Lørdag ble årets UKM avsluttet med et brak og det er nå klart hvem som sendes videre til Finnsnes.
VIDERE: Gitarduoen Jenny Hansen (16) og Victoria Isaksen Figenschau (16) covret Coldplay.  (Foto: Daniel Skog / UKM Tromsø)

VIDERE: Gitarduoen Jenny Hansen (16) og Victoria Isaksen Figenschau (16) covret Coldplay.  Foto: Daniel Skog / UKM Tromsø

BEATBOXER: Runar Iver Edvardsen (20) imponerte nok med sine beatboxing-skills til å bli sendt videre til Finnsnes.  (Foto: Daniel Skog / UKM Tromsø)

BEATBOXER: Runar Iver Edvardsen (20) imponerte nok med sine beatboxing-skills til å bli sendt videre til Finnsnes.  Foto: Daniel Skog / UKM Tromsø

AURORA: Ada Ramstad Sydnes (12) og Eivind Fauske (16) som deltok i barnas kulturmønstring gikk videre etter at de spilte Auroras «Runaway».  (Foto: Daniel Skog / UKM Tromsø)

AURORA: Ada Ramstad Sydnes (12) og Eivind Fauske (16) som deltok i barnas kulturmønstring gikk videre etter at de spilte Auroras «Runaway».  Foto: Daniel Skog / UKM Tromsø

1 / 3

Fra 27. februar til lørdag 4. mars har UKM pågått i Tromsø på nye Sommerlyst skole. Det hele ble avsluttet lørdag, og på tross av noe lavere påmelding enn fjoråret, er ungdommen som står bak arrangementet godt fornøyd.

– Det var et veldig høyt nivå på dem som kom seg til hovedforestillingen, og jeg vet fagpanelet slet veldig med å bli enige om hvem de skulle sende videre, forteller Magnus Hermansen, som er PR-leder for UKM Tromsø.

– Det var litt få påmeldte om vi sammenligner med tidligere år, men det pleier og variere fra år til år så vi er ikke bekymret. Vi satser på at det blir enda flere med neste år, legger han til.

LES OGSÅ: Kristoffer (16) er med som eneste gutt: - Kanskje guttene ikke er like komfortable med det

Gikk videre

De som blir sendt videre fra Tromsø til fylkesmønstringen på Finnsnes 21. april er følgende:

  • Trashmetalbandet Lamentation som består at Axel Ytreberg (17), Benjamin Seljelv (19), Erik Ness (22), Cecilie Kristensen (19) og Kevin Mathisen (21). De spilte deres egenkomponerte låter «Blodstorm» og «Wrath of The Wraith».
  • Singersongwriter-duoen Jenny Hansen (16) og Victoria Isakensen Figenschau (16), som imponerte juryen med sine coverversjoner av Coldplays «Yellow» og Daughters «Youth».
  • Sangtalentet Ada Ramstad Sydnes (12) med støtte fra Eivind Fauske (16) på piano. De deltok egentlig i Barnas kulturmønstring, men gjorde Auroras «Runaway» så bra at også de sendes videre til Finnsnes.
  • Beatboxer Runar Iver Edvardsen (20) freestylet seg videre til Finnsnes.
  • Jenny Paus (18) og Kwannapha Kristiansen (17) blir også sendt videre med sine bidrag fra kunstutstillingen under UKM.

LES OGSÅ: - Dette blir den feteste kulturmønstringen i hele Norge

Fagpanel

Årets fagpanel besto av Sebastian Bangen, Alex Beeton og Emil Karlsen. Daniel Skog har hatt ansvaret for å bestemme hvilke kunstinnslag som skal videre. Om representantene fra Tromsø gjør det skarpt på Finnsnes sendes de videre til landsmønstringen i Trondheim senere i vår.