Fra 27. februar til lørdag 4. mars har UKM pågått i Tromsø på nye Sommerlyst skole. Det hele ble avsluttet lørdag, og på tross av noe lavere påmelding enn fjoråret, er ungdommen som står bak arrangementet godt fornøyd.

– Det var et veldig høyt nivå på dem som kom seg til hovedforestillingen, og jeg vet fagpanelet slet veldig med å bli enige om hvem de skulle sende videre, forteller Magnus Hermansen, som er PR-leder for UKM Tromsø.

– Det var litt få påmeldte om vi sammenligner med tidligere år, men det pleier og variere fra år til år så vi er ikke bekymret. Vi satser på at det blir enda flere med neste år, legger han til.

Gikk videre

De som blir sendt videre fra Tromsø til fylkesmønstringen på Finnsnes 21. april er følgende:

  • Trashmetalbandet Lamentation som består at Axel Ytreberg (17), Benjamin Seljelv (19), Erik Ness (22), Cecilie Kristensen (19) og Kevin Mathisen (21). De spilte deres egenkomponerte låter «Blodstorm» og «Wrath of The Wraith».

  • Singersongwriter-duoen Jenny Hansen (16) og Victoria Isakensen Figenschau (16), som imponerte juryen med sine coverversjoner av Coldplays «Yellow» og Daughters «Youth».

  • Sangtalentet Ada Ramstad Sydnes (12) med støtte fra Eivind Fauske (16) på piano. De deltok egentlig i Barnas kulturmønstring, men gjorde Auroras «Runaway» så bra at også de sendes videre til Finnsnes.

  • Beatboxer Runar Iver Edvardsen (20) freestylet seg videre til Finnsnes.

  • Jenny Paus (18) og Kwannapha Kristiansen (17) blir også sendt videre med sine bidrag fra kunstutstillingen under UKM.

Fagpanel

Årets fagpanel besto av Sebastian Bangen, Alex Beeton og Emil Karlsen. Daniel Skog har hatt ansvaret for å bestemme hvilke kunstinnslag som skal videre. Om representantene fra Tromsø gjør det skarpt på Finnsnes sendes de videre til landsmønstringen i Trondheim senere i vår.