I sommer vil nemlig Converge og Frank Carter & The Rattlesnakes spille på Bukta.

– Vi kan ikke gjøre annet enn å forvente høy allsangfaktor og en heftig moshpit når Frank Carters kaustiske hyl tar buktapublikummet i sin vold. Dette blir full gass, skriver festivalens kommunikasjonssjef, Marianne Saus, i ei pressemelding.

Vet du ikke hva en moshpit er? Frykt ikke - her er svaret

Metalcore-pionerer

Massuchusets-bandet Converge ble dannet i 1990, og har siden da blitt ansett som pionerer innen metalcore- og mathcoresjangrene. De blander tungmetall lekent med hardcore pønk, og har blitt omtalt som et av de mest originale og innovative bandene fra punkundergrunden.

– Gjennom hele 90-tallet var de et særdeles aktivt, hardtarbeidende og innflytelsesrikt band, som ga ut flere kritikerroste album og opparbeidet seg et solid rykte som liveband, skriver Saus, og fortsetter:

– Mesterverket «Jane Doe» fra 2001 anses av mange å være ett av de viktigste undergrunnsalbumene som noensinne er laget, og er selvskreven når toneangivende metallutgivelser hylles av musikkjournalister. Siste album fra 2012, «All We Love We Leave Behind», høstet også kanonanmeldelser og vitner om et band som har holdt kvalitetsnivået oppe gjennom hele karrieren.

Sjekk ut Buktas anbefalte Converge-spotifyspilleliste

Hardtslående briter

Mens Converge har holdt på ei stund, er det britiske bandet Frank Carter & The Rattlesnakes et relativt nytt prosjekt. Bandet ble dannet i 2015 av tidligere Pure Love- og Gallows-frontmannen Frank Carter.

FRANK CARTER: I løpet av de siste ti årene har Frank Carter nærmest blitt en kultfigur.

– Musikalsk utstråler bandet en enorm popsensibilitet gjennom et knippe meget fengende og sterke låter. Men klapperslangene har også en fot plassert i det brutale, og bandets mørke vegg av massive gitarriff speiler hardcorestilen vi husker fra tidlig Gallows, skriver kommunikasjonssjefen.

Carter har i løpet av de siste ti årene nærmest blitt en kulturfigur å regne. Han er kjent for å skape uforutsigbare og intense konsertopplevelser.

– I januar i år ga han og bandet ut det kritikerroste andrealbumet «Modern Ruin», som også har gitt bandet flere store radiohits utstyrt med suggererende refrenger og mektige melodier, sier Saus.

Her kan du se Frank Carter & The Rattlesnakes monsterhit "Wild Flowers"