Årets første tildelingsrunde for Buktas innspillingsfond er ferdig og blant de 20 søknadene har Buktafestivalen og Kulturnæringsstiftelsen SpareBank1 Nord-Norge plukket ut lokalbandet Février og Ingeborg Oktober fra Hamarøy, som får 25.000 kroner hver.

– Février er et meget spennende band, med en tydelig plan og visjon. Février har en sterk ambisjon og realistiske, gjennomtenkte planer rundt veien videre. Bandet har svært gode låter og et gjennomført uttrykk som har et stort internasjonalt potensial, heter det i begrunnelsen.

Février spiller sammen med Lumikide på HT førstkommende fredag.

Gir ut album

I januar 2017 spilte Février inn seks låter i Nordkapp Studio i Honningsvåg og trenger tre studiosessions for å spille inn resterende låter. Dette inkluderer produksjon, innspilling, miks og master av 3 låter. På albumet, med arbeidstittel «Of White Mice and Pink Pelicans» vil de inkludere totalt ti spor.

Février slipper den første singelen «Le Havre» fra platen i mars, og ønsker å gjennomføre den resterende innspillingen til senvåren/sommeren 2017. Albumslipp er tiltenkt høsten 2017.

Deler ut 200.000 kroner årlig

Nytt album: Ingeborg Oktober skal bruke pengene på å spille inn hennes neste studioalbum.

Buktas innspillingsfond er øremerket innspillingsstøtte (eksterne utgifter knyttet til studio, produsent, miks, mastring osv.), og det deles ut 200.000 kroner årlig fordelt mellom fire tildelingsrunder.

Kravet er at utøverne bor i Nord-Norge og bruker pengene i landsdelen. Neste søknadsfrist er allerede 10. april.