Etter tre delfinaler med 15 band har Bukta trukket ut seks finalister som skal kjempe om å bli en av to Bukta Battle-vinnere.

Premien er en spillejobb under Buktafestivalen, musikkvideo- og singel-innspilling og 10.000 kroner.

– Prosjektet løfter seg i kvalitet hvert år. Da snakker jeg ikke bare om det tekniske, men også den musikalske kvaliteten hos bandene, sier produsent for festivalen, og ansvarlig for Bukta Battle, Egil Damsgård.

Vaskeekte punk

I finalen finner vi rockebandene This Way Up og Back to Sleep, instrumentalfunkbandet Kiss the Tattoo if You Want to Dream, progstonerrockerne i Psyko Saints, bluesbandet Shady Oaks og de vaskeekte punkerne i Kryp.

– Det har definitivt ikke vært en enkel jobb for juryen, men vi sitter igjen med seks knallsterke band, som utvilsomt har spennende prosjekter på gang.

Profesjonell innspilling

Bukta Battle ble for første gang arrangert i 2008, og feirer dermed 10-årsjubileum i år. Siden den gang har også premiene økt i verdi.

– Det å få en singel og en musikkvideo produsert av profesjonelle er mye verdt for et band. Du kan også få mange hjul å rulle for 10.000 kroner, som er levert av Ishavskraft, sier Damsgård.

Av band som har vunnet tidligere finner vi Lut og The Modern Times (da kjent som Red Headed Sluts), som begge fortsatt er høyaktuelle med spennende konserter og utgivelser.

– Den sommeren Lut har foran seg med spillejobber er kjempespennende. Det er et knallsterkt band og det er artig at Bukta Battle har fått være en del av deres reise.

Finalen arrangeres på Isbjørn Scene på Driv, hvor det er fri aldersgrense og gratis inngang.

– I fjor var det fullt hus og kjempestemning. Vi har absolutt troen på at vi skal klare å gjenta den suksessen, sier Damsgård.

iTromsø streamer hele finalen torsdag på våre hjemmesider.

FINALISTER: Psycho Saints er en av finalistene på torsdag. Foto: David Jensen Foto: David Jensen