Tok pause da Henry Johnsen døde - nå hedrer de vokalisten med utgivelse

Tromsø-bandet Sinnerman fyller fredag Bastard i forbindelse med en eksklusiv vinylutgivelse.
KONSERT: Kristian Skog (fremst på gitar) forteller at det blir en spesiell releasekonsert på fredag. Her fra en tidligere Sinnerman-konsert på Bastard. Foto: Terje Arntzen 

KONSERT: Kristian Skog (fremst på gitar) forteller at det blir en spesiell releasekonsert på fredag. Her fra en tidligere Sinnerman-konsert på Bastard. Foto: Terje Arntzen 

– Vi slipper en nesten to år gammel vinylsingel. Den ble trykt opp i all hast for å forsøke å få den klar før Henry Johnsen døde av kreftsykdom i desember i fjor. Selv om den ble trykt opp i rekordtid etter at Egon Holstad ringte bekjente i Tyskland, så rakk vi det ikke Vi gir den nå ut i hans ånd og feirer med rock and roll-konsert. Det tror jeg han ville ha likt, sier vokalist i bandet, Kristian Skog.

– Talentfull

Henry Johnsen var vokalist og gitarist i bandet, og innspillingen var det siste bandet gjorde før de tok en pause på grunn av Johnsens sykdom.

– Konserten blir selvfølgelig litt merka av det. Dette blir første konsert vi spiller siden Henry døde, men jeg tror han kommer til å spille med oss på et vis. Det blir spesielt å synge låtene han har skrevet og skulle ha sunget. De som har hørt ham, visste at han behersket det han gjorde veldig bra, både live og i studio. Henry brukte tre minutter og tredve sekunder på ei innspilling, så var han ferdig. Resten av bandet brukte faktisk mer tid på koring, sier Skog.

Bandet har fått ny lineup og består av Kristian Skog på vokal og gitar, Erlend J. Jensen på vokal og bass, Asgil Hansen-Krone på gitar og kor og Esko Pedersen på slagverk.

Eksklusivt

Utgivelsen blir kun å få tak i på vinyl.

– Vi går litt mot det som er trenden. Mens de flere nå kun gir ut låter digitalt, gjør vi det motsatte, og foreløpig blir ikke utgivelsen tilgjengelig digitalt, sier han.

Skog forteller at Sinnerman har flere konsertplaner fremover.

– Planen er å spille mest mulig konserter ut året. Ideen bak bandet var å spille inn plater fortløpende. Vi håper å tjene nok til å gi ut ei skive så fort som overhodet mulig. Målet er å gå i studio for å spille inn debutskiva vår til neste år, forteller han.