Arnold (71) har blitt TV-stjerne - i går ble han "skutt"

Arnold Kronstad (71) er blitt TV-stjerne på sine eldre dager.
Skummel fyr: Arnold Kronstad fikk tre episoder i spenningsserien «Elven» på TV3. 
        
            (Foto: TV3)

Skummel fyr: Arnold Kronstad fikk tre episoder i spenningsserien «Elven» på TV3.  Foto: TV3

De siste tre torsdagene har han gått rundt iført kamuflasjeklær og gevær. Ryktene om han går på partering av lik.

På kort varsel

– Også i år er jeg instruktør for ett par innslag i «Seniorrevyen». De ba meg stille til prøvefilming da TV3 startet innspillingen av «Elven» – en serie i 12 deler.

– Det skjedde i mai i fjor. Bare en dag eller to etterpå, fikk jeg beskjed om å stille på kort varsel, forteller Kronstad som gjorde sine scener på Filmcampen i Øverbygd.

Ingen replikker

– Det var en interessant opplevelse å være en del av gruppen.

– Men jeg hadde ingen replikker. Jeg var kun med for å være skummel, sier oldervikingen som faktisk ble skutt i gårsdagens episode.

Arnold Kronstad har spilt i revyer siden han var 15 år gammel. Han er også kjent som lokal trubadur.

Intens triller

«Elven» er en intens thriller fra Nord-Norge der den kalde krigen aldri helt tok slutt. I områdene rundt den vesle bygda Djupelv, vet folk at man ikke bør stille for mange spørsmål.

Men den nylig hjemvendte politimannen Thomas Lønnhøiden hater løgn og hemmeligheter og nekter å la ting ligge – advarslene til tross.

Da han starter etterforskningen av en forsvinning, vekker han farlige krefter som har slumret lenge.

Tøff serie

– Det er en tøff serie hvor etterretningen, politiet og Forsvaret er involvert. Her står den kalde krigen i sentrum, forteller Kronstad.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.