Har sunget siden hun var ett år gammel, nå har Maria kapret drømmerollen

Flotte kjoler, fantastiske fjell og store sanger er det som venter Maria Nohr i HTs oppsetting av «The Sound of Music» som har premiere til høsten.
HOVEDROLLE: Maria Nohr skal spille hovedrollen i HTs oppsetning av «The Sound of Music». Foto: Ronald Johansen 
    
      (Foto: Ronald Johansen)

HOVEDROLLE: Maria Nohr skal spille hovedrollen i HTs oppsetning av «The Sound of Music». Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen

Maria Nohr er utdannet i klassisk musikk ved Musikkonservatoriet i Trondheim. I høst kommer hun til Tromsø for å spille hovedrollen Maria i «The Sound of Music». Markeds- og informasjonsrådgiver Stein Fredriksen ved HT sier dette blir den største oppsetningen på HT siden «Les Misérables» i 2012. Det er uten tvil en stor rolle, men Nohr vil ikke tenke på presset som hører til.

– Jeg velger å glede meg til å spille Maria. Man går så i dybden på en hovedrolle, det blir kjempegøy. Også får vi noen helt fantastiske kostymer. Vi får vel åtte kjoler hver, tror jeg, sier Nohr med et stort smil.¨

LES OGSÅ:  Søker barn og unge til stor musikalsatsing

Nordnorsk versjon

Både dialog og sangtekster er oversatt til nordnorsk. Handlingen er også flyttet fra Østerrike der originalen er fra, til Nord-Norge. Nohr mener dette kan gjøre stykket mer ekte og intimt for publikum.

GLEDER SEG: Musikalen «The Sound of Music» får nytt liv ved HTs nordnorske versjon til høsten. Maria Nohr gleder seg til å spille hovedrollen ved samme navn. Foto: Ronald Johansen 
    
      (Foto: Ronald Johansen)

GLEDER SEG: Musikalen «The Sound of Music» får nytt liv ved HTs nordnorske versjon til høsten. Maria Nohr gleder seg til å spille hovedrollen ved samme navn. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen

– Jeg vet ikke helt hvordan de har tenkt å få inn de fantastiske fjellene vi har både her og i Østerrike på scenen, men jeg er sikker på at denne musikalen blir like intim og fin som originalen, sier hun.

LES OGSÅ: Cårejånni er ekspert på raske kostymeskift

Erfaring fra opera

Nohr har sunget siden hun var ett år, og har mest erfaring fra opera. Hun tror den klassiske sangteknikken hun har fått fra operaen vil hjelpe henne.

OPERA: Maria Nohr har mye erfaring med opera, og tror dette kan hjelpe henne mye i musikalen hun nå skal spille i. Foto: Ronald Johansen 
    
      (Foto: Ronald Johansen)

OPERA: Maria Nohr har mye erfaring med opera, og tror dette kan hjelpe henne mye i musikalen hun nå skal spille i. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen

– Stykket kommer til å gå over to måneder, så god teknikk er viktig for å ikke slite ut stemmen helt, sier hun. Også er ikke musikalmusikk så langt unna opera som mange tror. Sangene er ofte litt «cheezy», men så utrolig deilige!

Relevant tematikk

– Stykket foregår under andre verdenskrig, og Maria og mannen hennes må flykte fra hjemmet sitt da tyskerne invaderer Østerrike. Vi håper å vise relevansen ved dette til dagens flyktningsituasjon, sier Fredriksen.

Nohr mener dette er et viktig tema og er glad det blir tatt opp i stykket.

– Jeg tror det er viktig at folk får kjenne litt på kroppen hvordan det er å måtte forlate hjemmet sitt. Maria må rømme rett etter sitt eget bryllup, så det er jo ganske dramatisk. Men det er viktig, avslutter hun.