Med et nødskrik ble kortfilmen «Theodors magiske revansj» (tidligere omtalt som «Tegnemester Tusj») ferdig til barnefilmfestivalen i Kristiansand fredag. Manusforfatter og produsent, Endre Lund Eriksen, er til stedet for å overvære kveldsvisningen.

– Vi kommer til å ha en stor premiere i Tromsø under barnefilmfestivalen «Verdens beste» i juni, sier Eriksen, som er til stedet sammen med medprodusent Merete Korsberg, regissør Jim S. Hansen og skuespiller Sigurd Heine Krogh.

Rask produksjon

ANIMASJON: Tegninger kommer til live ved hjelp av en magisk pensel i «Theodors magiske revansj».

Kortfilmen, som er på 17 minutter, ble spilt inn i september i fjor. Siden da har animasjonen og klippingen gått i rekordfart for å bli ferdig til festivalen i Kristiansand.

– Det har vært krevende å få ferdig alt av animasjon. Det har vært en kjempestor jobb, men vi kom i mål akkurat i tide, sier Eriksen, som utviklet historien sammen med Roger Gihlemoen.

«Theodors magiske revansj» handler om Theodor som blir mobbet av skolens bølle Bremer. Han søker ly hos den rare Tegnemester Tusj, som har en magisk pensel som gjør ting levende.

– Ting kommer litt ut av kontroll og det blir fort mer kaos enn det rollefigurene kan kontrollere, forteller manusforfatteren.

På hengende håret

PREMIEREKLAR: Regissør Jim S. Hansen (venstre) er klar for første visning sammen med Sigurd Heine Krogh og produsent Merete Korsberg.

Merete Korsberg forteller at på tross av en liten sluttspurt, hadde de kontroll på situasjonen i forkant av dagens premiere.

– Det ble kanskje litt «tightere» enn vi først hadde planlagt, men nå er vi klar til visning, sier Korsberg i Fabelfjord.

Da Fabelfjord skulle få ferdig kortfilmen «Dunder» til TIFF i 2016, ble klippen ferdigstilt i det kortfilmprogrammet startet under festivalen. Denne gangen hadde heldigvis produsentene litt mer klaring med tanke på ferdigstilling.

Millionprosjekt

Prosjektet, som har et budsjett på 2,3 millioner kroner, ble spilt inn på FilmCamp i Målselv i løpet av syv dager.

I rollene finner vi blant annet HT-skuespiller Trond Peter Stamsø Munch, som spiller Tegnemester Tusj.