Til bransjefestival i Bergen:

– Vi er de eneste fra Nord-Norge

Tromsø-bandet Sunshine Reverberation er plukket ut til bransjefestivalen Vill Vill Vest.
Sunshine Reverberation Foto: Sandra Jorhung 

Sunshine Reverberation Foto: Sandra Jorhung 

Fra 28. september til 1. oktober arrangeres bransjefestivalen Vill Vill Vest for andre gang. I dag ble festivalens første 18 artister offentliggjort.

– Vi er foreløpig det eneste bandet fra Nord-Norge som er invitert til å spille der. Jeg tror det blir kjempebra, utbryter vokalist og gitarist i Sunshine Reverberation, Karl-Erik Djupnes.

Les også: – Jeg vil ha den stygge lyden!

– Bergen er litt vanskelig

Bransje- og folkefestivalen i Bergen har både et regionalt og nasjonalt fokus på artistsiden.

– I fjor hadde de mange navn fra Vestlandet, pluss en del band fra Oslo på plakaten. Der Trondheim Calliing har et litt tyngre rockfokus, ligner nok Vill Vill Vest mer på by:Larm i Oslo, mener Djupnes.

Sunshine Reverberation har spilt en rekke steder rundt om i landet, men ser nå fram til endelig å få spille i «Vestlandets hovedstad».

– Bergen er litt vanskelig. Vi har mast en del på noen arrangører om å få spille der, men det virker som om de verner litt om sin egen greie, forklarer Djupnes.

Les også: Snasne skranglefanter snerrer snygt

Stor spenning knyttet til bandet

Økonomisk sett er det en stor fordel for bandet basert i Tromsø og på Senja å bli booket av en festival.

– Hvis vi skulle ha reist ned for egen maskin, for å spille en klubbkonsert, ville vi gått i minus. Så dette er glimrende! Festivalen hadde litt psykedelisk rock på plakaten i fjor, så jeg tror vi vil passe bra inn, mener vokalisten.

Vill Vill Vest-festivalen beskriver Sunshine Reverberation slik:

«Det var knyttet stor spenning til debutalbumet som kom tidligere i år, som absolutt levde opp til forventningene. Sunshine Reverberation er et garagepunkband fra Tromsø inspirert av psykedelia og krautrock som lager et lydlandskap i fotsporene til King Gizzard, Ty Segall, Thee Oh Sees og White Fence.»