Her er årets første Insomnia-artister

Mens sommerfestivalene pågår over det ganske land, begynner også høstfestivalene å ta form.
POWERPOP: Vokalist Birgitta Alida Hole og bassist Nora Lovise Tårnesvik Sæterbø på scenen med Strange Hellos under Trondheim Calling tidligere i vår. 8Foto: Thor Egil Leirtrø 

POWERPOP: Vokalist Birgitta Alida Hole og bassist Nora Lovise Tårnesvik Sæterbø på scenen med Strange Hellos under Trondheim Calling tidligere i vår. 8Foto: Thor Egil Leirtrø 

Insomnia arrangeres i år for 16. gang og det skjer mellom 26. og 28. oktober på Driv. De kan nå røpe de første navnene på årets plakat: Duoen Red Axes fra Tel Aviv som byr på en gjennomført blanding av house, techno og disko, Sky H1 fra Belgia kjent for sine drømmende lydlandskap, det danske talentet SØS Gunver Ryberg som tilbyr hard industriell techno og powerpopbandet Strange Hellos med et lokalt sangtalent i spissen.

– Insomnia-staben har i løpet av våren brukt tid på å lete fram nye skatter av elektroniske artister, og vi gleder oss nå til å kunne presentere programmets første artister. Årets festival vil som vanlig kunne by på det beste fra hele det elektroniske spektret, alt fra leken drømmepop, magiske lydlandskaper til hard industriell techno, sier Gjøa Orheim i festivalen.

I vinden

Tromsøjenta Birgitta Alida Hole holder i disse dager til i Bergen hvor hun fronter Strange Hellos og mildt sagt er i vinden for tiden. Strange Hellos spiller på Slottsfjell neste uke og Øyafestivalen senere i sommer, og slapp sin nye singel «Is it me?» i forrige uke.

I oktober slipper de sitt debutalbum, og Insomnia-konserten blir en del av lanseringsturneen til albumet. Hole slapp også nylig en ny EP, «Birthmark», med sitt andre band, Lumikide, til gode anmeldelser.

Vår anmelder Helge Skog så også Strange Hellos under bransjefestivalen Trondheim Calling tidligere i vår og trillet en 5-er. I anmeldelsen het det blant annet:

«Hvis denne gjengen ikke dukker opp på mange norske festivalscener denne sommeren, vil det være mange bookingsjefer som har driti på draget. Og hvis Strange Hellos ikke blir det neste norske bandet til å få fotfeste utenriks, kan norsk musikkbransje like godt gå over til eksport av binders og ostehøvler»

Godbiter fra Detroit på lur

Festivalen hinter også til at det kommer flere spennende slipp i løpet av høsten.

– Vi fortsetter å tilby publikum muligheten til å utforske ytterkantene av den elektroniske sjangeren, som dubstep og drum 'n' bass, og ikke minst henter vi inn noen storslagne artister fra technoens mekka, Detroit, sier Orheim i et presseskriv.