Inspirert av Coachella - slik skal kunst prege Rakettnatt

I to år har Rakettnatt vært utelukkende en musikkfestival. Nå skal den kunstneriske profilen være likestilt med internasjonale headlinere.

Musikk: Mental Overdrive. Stemme: Mathias Overrein og Espen Moe Pettersen. Animasjon Espen Moe Pettersen.

Rakettnatt Music and Art Festival har ikke akkurat vært preget av kunst. For utenom de ikoniske planetene har ikke publikum merket noe annet enn store artister på scenen på Stortorget. Nå når økonomien er styrket tør arrangørene satse mer på helhetsopplevelsen av festivalen.

– Vi har hatt navnet fra starten, men fokuset har vært å bygge opp musikkdelen. Det er det som er kommersielt og selger billetter. Jeg mener kunsten er en like viktig del i det å lage en festival. Musikkfestivaler popper opp hver helg med store band, men det som jeg syns mangler er at du skal entre et rom hvor du føler at det ikke er et byrom du setter opp en scene, sier festivalsjef Erlend Mogård Larsen, som er til stedet i byen for å åpne kunstutstillingen i Storgata 108 på fredag klokken 19. Utstillingen blir også åpen gjennom hele neste uke.

VERNISSASJE: Ole-Marius Jørgensen stiller ut sine bilder en uke før Rakettnatt starter. Festivalsjef Erlend Mogård Larsen er også til stedet i byen for å være med på avdukingen.Foto: Kent-Einar Myreng 

VERNISSASJE: Ole-Marius Jørgensen stiller ut sine bilder en uke før Rakettnatt starter. Festivalsjef Erlend Mogård Larsen er også til stedet i byen for å være med på avdukingen.Foto: Kent-Einar Myreng 

 

Bevegelig figur ved rådhuset

Her skal fotokunstneren Ole-Marius Jørgensen stille ut et knippe bilder av Rakettnatt-astronauten, som har vært i både Nordland, Troms og Finnmark for å bli tatt bilde av.

I tillegg skal kunstneren Lawrence Malstaf stille ut sin bevegelige monsterfigur utenfor rådhuset.

– Det er inspirert av Coachella-festivalen i California hvor de hadde en 20 meter lang larve som bevegde seg over festivalområdet. Dette blir naturlig nok ikke i den skalaen, men du skal se at vi beveger oss i den retningen.

Allerede i november 2016 begynte billettsalget for Rakettnatt. Med et trofast publikum tør også nå festivalen å satse på å forme rammene som skal definere festivalprofilen.

– Det er klart det gir oss mer spillerom. Dette skal vi bygge på og skape enda mer i årene som kommer, sier Larsen.

Angriper Trump Tower

Gjennom året har også Rakettnatt publisert animasjonssnutter av Rakettkioskens eventyr i verdensrommet. Nå nærmer det seg slutten på eposet, hvor Rakettkiosken skal ta ned Trump Tower.

– Vi slukker lysene hos Trump en gang for alle. Stilen skal være leken hvor vi utforsker hvor vi kan gå. Det er begrenset hva vi kan få til, men vi bruker penger og satser på det, sier Larsen.