Verdensartist legger ferien til Tromsø for å bli med på teknofestival

På grunn av stor suksess i vår, gjentar The Edge teknofestival allerede i høst.
TEKNO-FEST: Slik så det ut i vår da festivalen «Lights out» gikk av stabelen. Nå håper Øyvind Alapnes ved The Edge på å gjenta suksessen. Foto: Daniel Lilleeng 

TEKNO-FEST: Slik så det ut i vår da festivalen «Lights out» gikk av stabelen. Nå håper Øyvind Alapnes ved The Edge på å gjenta suksessen. Foto: Daniel Lilleeng 

1. april forsøkte The Edge noe de aldri har gjort tidligere. En teknofestival, hvor de gjorde om hele storsalen til det ukjennelige. 1.200 presset seg inn i salen og gjorde det til tidenes fest på hotellet, ifølge hotelldirektøren.

– Vi har aldri hatt dansefest så sent som til klokken 03.00. Det var en helt syk opplevelse, sier Alapnes, som da hadde Röyksopp-gutta som headliner.

Verdensartist

Nå endrer hotellet navnet på festivalen fra «Lights out» til «Lights on». Navnet spiller på at nordlyset er tilbake på himmelen. Og som headliner har Alapnes sikret seg sommerens desidert største artist, selv om du kanskje ikke har hørt om han.

festivalklar: Øyvind Alapnes (til venstre) og Christian Junstad Tønsvold er klar med festivalen «Lights On» på The Edge. Foto: Kent-Einar Myreng 

festivalklar: Øyvind Alapnes (til venstre) og Christian Junstad Tønsvold er klar med festivalen «Lights On» på The Edge. Foto: Kent-Einar Myreng 

 

– Har du hørt «Tuesday»? Du kjenner den igjen når jeg spiller den av nå, sier Alapnes, og demonstrerer på sin Spotify.

LES OGSÅ: Nå er denne festivalen helt utsolgt

Låten av DJ-en Burak Yeter har over 180 millioner avspillinger på strømmetjenesten Spotify, og er ifølge Alapnes sommerens største låt.

– Vi lokker han oppover hvor han får to-tre dager ferie her. Det samme gjorde vi med Tiesto da han var her. Tromsø er eksotisk for artistene. Når jeg snakker med Petter Stordalen forteller han at folk ute i verden fort har hørt om Tromsø, men ikke Oslo. Byen vår er den definitive nordlyshovedstaden i verden. Når vi kjører denne festivalen er det ofte lettere å lokke dem hit med akkurat det byen har å tilby, sier hotelldirektøren.

Nordnorsk profil

Foruten Yeter er det nordnorske og lokale musikere som skal stå for musikken på det unike klubbkonseptet.

LES OGSÅ: Nesten 100 gratis konserter lørdag: Se hvem som spiller hvor

Housebode, High Heeled Giants og tekno-pioneren Per Martinsen vil nemlig også stå bak spakene når The Edge kjører i gang «Light On» 14. oktober i sin største sal.

– Det unike er at vi bygger opp gulvet med flere nivåer, med artistene i midten. Med en enorm høyttaler- og lysrigg er dette noe annet enn en vanlig DJ-kveld, sier Christian Justad Tønsvoll, som har ansvaret for Lights On.

– Det er viktig å understreke at Per Martinsen og Houseboden ikke opptrer som artister, men som DJ-er. Derimot er Burak Yeter og High Heeled Giants her som artister, sier Tønsvoll.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.