Torsdag gikk årets Dans i Karlsøy av stabelen på Hansnes. En tre dagers festival hvor de blant annet hadde Plumbo og Rune Rudberg som trekkplaster.

Festivalsjef, Jan Johansen, har ennå ikke fått telt over antall solgte billetter. Likevel er han ikke i tvil om at de har knust rekorder.

SE OGSÅ: Bildeserie fra festivalen (for abonnenter)

– 3.000 mennesker innom

– Vi har mange gratisarrangementer, blant annet utekonserter og gudstjeneste. Bare disse to arrangementene utgjør litt over 1.000 besøkende. I tillegg har vi to kvelder i festivalteltet, sier Johansen.

– At det har vært rundt 3.000 mennesker innom festivalen, er jeg sikker på. Det er langt over det vi har hatt før, legger en tydelig fornøyd festivalsjef til.

SCENEVANT: Festivalsjef, Jan Johansen, spiller i Arctic band, som er et fast musikalsk innslag på festivalen.

Vil utvide campingområdet

Med flere festivaldeltakere, øker også behovet for overnattingssteder. Festivalen har et eget campingområdet, men også her ble det fort fult.

– Vi hadde cirka 100 campingvogner innom her. Det er ingenting der som er klart for å bare rigge oppe en festivalcamp, så vi må bygge infrastrukturen underveis, sier Johansen.

Nå vil de se på muligheten for å utvide campingområdet.

– Vi ser at flaskehalsen er campingområdet. Det er ei utfordring og noe vi må gjøre noe med. Vi er allerede i dialog med folk som kan vil hjelpe med at vi få et større område, sier han.

– Magisk

Festivalteltet ligger rett ved siden av Direktør’n Bistro, som drives av Johansen og kona Vigdis. Selv hadde Johansen satt en grense på 500 personer inne i teltet, og det var smekkfullt begge dagene.

PLUMBO: Festivalsjefen forklarer at det kokte i festivalteltet da en av headlinerne gikk på scenen fredag, nemlig Plumbo.

– Da Plumbo gikk på scenen, så kokte det. Jeg måtte klype meg litt armen. Vi er jo på Hansnes, sier han.

– På lørdag var det en helt hinsides avslutning. Alle artistene gikk på scenen sammen med Rune Rudberg, og naturligvis avsluttet med «Ut mot havet». Det var helt magisk.

Takker de frivillige

Med et arrangement som Dans på Karlsøy, en fest som forvandler bygda til et festivalområde, er det også en god del som Johansen ønsker å takke, nemlig de frivillige.

– En ting er at det kommer masse folk, men de frivillige stiller opp og gjør en hinsides jobb. Jeg er helt overveldet. Jeg tar av meg hatten og gir dem mange bukk. Det er mulig jeg er i litt ekstase nå, men dette skal vi ha i minne og tenke positivt på festivalen til neste år.