Bare 12 stykker møtte opp for å sikre seg fredagsbillett til Rakettnatt. Arrangørene tror kanskje at værmeldingen har skremt de fleste.

– Det kan være derfor. Jeg så det var meldt frisk bris og litt nedbør, sier kommunikasjonsansvarlig i festivalen, Hallvar Agersborg.

I fjor strakte ekstrabilletter-køa seg fra Gjensidige til Burger King, som er omtrent 50 meter.

Vil unngå svartebørs

Grunnen til at Rakettnatt legger ut hundre ekstra billetter for hver dag, er for å unngå svartebørssalg. På har man sett at flere er ute med å tilby andre festivalpass, men det har aldri vært snakk om noe mer enn innkjøpspris.

– Det er et tiltak for å forhindre svartebørssalget. Og ikke minst for å gi de som ikke har fått billett et lite håp, sier Agersborg.

– Jeg har hørt mye bra om festivalen. Jeg gleder meg veldig til å se disse artistene i dette været, sier student Øyvind Singstad (21).

Han fikk tips fra sin fadder, Teresa Pham (21), om at dette måtte han oppleve.

– Jeg har stått her siden 11.00, men det er jo ingen stor kø her. Men det er bra. Da får jeg kjøpt billett til meg og kompisen min, sier Singstad.

Ny sjanse i morgen

Agersborg er ikke i tvil om at de hundre billettene kommer til å gå i løpet av dagen. Og i morgen legges det ut hundre nye.

– I morgen er det meldt bedre vær. Da er det bare å møte opp klokken 12.

Mange sørgelige historier

Rakettnatt har vært utsolgt i over en uke, og siden da har mailene rent inn til festivalledelsen, om man ikke kunne gjøre et unntak for å sikre seg billett.

– Det er ofte «han som glemte å kjøpte til seg selv og forloveden» eller «han ene i vennegjengen». Det er mange saker som kan ende i splid eller tragedie. Det er like vondt å lese det hver gang, sier Agersborg, som erkjenner at han ofte får en klump i magen når han leser om de håpefulle som ønsker billett.