Albrigtsen: Vil ut i verden med ny blues-plate

Plateaktuelle Steinar Albrigtsen vil gjerne teste vingene internasjonalt med sin ferskeste skive.
ALBUMDØDEN: Steinar Albrigtsen er oppriktig bekymret for albumformatet. Foto: Maria Jade/Morten Gjerde 

ALBUMDØDEN: Steinar Albrigtsen er oppriktig bekymret for albumformatet. Foto: Maria Jade/Morten Gjerde 

Steinar Albrigtsen er for tiden i Tromsø for å underholde sammen med Jørn Hoel på Steakers sitt 20-årsjubileum. Samtidig har han nylig lansert vinylen av bestillingsverket «The Daily Blues», som ble spilt under Notodden bluesfestival tidligere i år.

Vil forsøke seg internasjonalt

Albrigtsen føler på veldig mange måter at ringen er sluttet for hans karriere med blues-albumet «The Daily Blues», ettersom han startet med akkurat den sjangeren, før han slo gjennom som countryartist.

– Men jeg har ingen planer om å gi meg. Nå hjelper jeg Monika (Nordli, som er Albrigtsens ektefelle red.anm.) med hennes nye plate. I tillegg jobber han med å komme inn på det internasjonale markedet med den nye bluesplaten.

– Blues er kjempestort overalt. Jeg har mine kontakter og håper på hjelp for å ta en turne i Tyskland og landene rundt. Hver gang jeg spiller i statene får jeg alltid enormt god respons.

Bekymret

Med dagens trend om å bare gi ut singler og EP-er, er Steinar Albrigtsen redd for at albumformatet skal dø ut.

– Jeg er oppriktig bekymret og det er utrolig trist. Da jeg fikk 180 grams-vinylen av bestillingsverket, og satte den på hjemme, begynte jeg å grine. Det var så realistisk lyd at jeg nesten kunne høre hva jeg hadde spist til middag. Det er en varme i bassen og en helt egen greie. Man må kunne åpne omslaget og lese om innholdet, sier Albrigtsen, som håper at økt vinylsalg skal være redningen for albumformatet, som opplever en negativ utvikling med nye unge artister som bare gir ut singler og EP-er.

– Det er klart det koster mer enn det smaker. Det er snakk om er store kostnader å spille inn et helt album i et studio med masse musikere. Heldigvis selges det mer og mer vinyl. Nå har jeg sett at til og med bensinstasjoner selger vinylplater.

Har Spotify

Skal man bli hørt må man være tilgjengelig digitalt. Det har også Steinar Albrigtsen erkjent. Selv har han Spotify og ble regelrett imponert da han oppdaget at Jackson Browne hadde livekonsert på streamingtjenesten.

– Jeg er definitivt ikke kongen av teknologi. Jeg og elektriske artikler går ofte til helvete. Det er en grunn til at jeg bare spiller på akustiske instrumenter, sier artisten og ler.