Buktafestivalen med god nyhet for unge rockere

Bukta Innspillingsfond har så langt i år delt ut flere tusen kroner til seks band og artister. Nå håper festivalsjef Lasse Lauritz Pettersen på en forlengelse av prosjektet.
UTVIDER: Festivalsjef Lasse Lauritz Pettersen ved Bukta håper å forlenge den økonomiske støtten til unge rockere med et år. Foto: Kent-Einar Myreng 

UTVIDER: Festivalsjef Lasse Lauritz Pettersen ved Bukta håper å forlenge den økonomiske støtten til unge rockere med et år. Foto: Kent-Einar Myreng 

Buktafestivalen og Kulturnæringsstiftelsen Sparebanken Nord-Norge samarbeider om et lavterskeltilbud for nordnorske band og artister innenfor rock. Målet er å gi støtte til unge, lovende band så de får prøve seg i studio.

– Vi har fått en vanvittig respons fra hele regionen hver gang vi har delt ut støtten. Nå håper vi å forlenge tilbudet, forteller Pettersen.

Tilbudet startet opp tidligere i år. Nå arbeider Bukta med å forlenge tilbudet.

– Vi ser et stort behov for et slikt lavterskeltilbud i regionen. Med dette fondet håper vi å korte ned tida det tar for band å komme seg inn i studio.

Avhenger av Sparebanken

– Bukta gir halvparten, altså 200.000 kroner til fondet. Så matcher Sparebanken med samme beløp. Sånn gjorde vi det i 2017. Vi håper på å forlenge tilbudet til 2018, men vi er avhengig av at Sparebanken blir med.

Pettersen håper at tilbudet vil fortsette også til neste år.

– Kulturnæringsstiftelsen i Sparebanken ser på det nå, men det virker som de er positiv, sier han.

– Formålet til Bukta er å lage Norges beste rockefestival og å utvikle rockemiljøet. Det er det Innspillingsfondet bidrar til.

Populært tilbud

I løpet av året har Bukta Innspillingsfond kjørt tre runder der unge band og artister har kunnet søke om midler.

– Vi har fått inn mellom 25 og 30 søknader hver gang vi har delt ut støtte. Det er et vanvittig nivå på dem som søker, så det er veldig gøy, forteller Pettersen.

Nå kjører de i gang med årets siste utdeling av støtte. Siste frist til å søke om støtte fra innsamlingsfondet er søndag 10. september.

– Vi har allerede fått inn en del søknader. Det er kjempekult å komme så tett på miljøet og hjelpe unge band og artister.

– Formålet til Bukta er å lage Norges beste rockefestival og å utvikle rockemiljøet.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.