Tromsøband hylles av Metallica-legende: – Til og med mamma vet hvem de er

Lüt slipper debutplaten sin førstkommende fredag. Uken kunne neppe fått en bedre start.
Metallica-trommis er fan: Lars Ulrich (innfelt) digger Lüt, her avbildet under vårens Urørt-finale. Foto: Mattis Folkestad, NRK P3/Thomas Bjørnflaten/SCANPIX 

Metallica-trommis er fan: Lars Ulrich (innfelt) digger Lüt, her avbildet under vårens Urørt-finale. Foto: Mattis Folkestad, NRK P3/Thomas Bjørnflaten/SCANPIX 

Bandet har jobbet seg opp et solid rykte som liveband og kan allerede skilte med hele tre P3-lista singler: «Du Vet Ingenting», «Trash Gjennom» og «BoyToy».

Sistnevnte ble søndag spilt på det digitale radioprogrammet «It's Electric», som ledes av ingen ringere enn Metallica-trommis Lars Ulrich.

Begeistret

Ulrich roste låten og tullet litt med uttalen av navnene til bandmedlemmene etter at de spilte låtene. "They have the coolest fucking names!", og spesielt navnet til trommis Sveinung Engvik begeistret dansken, som er en av grunnleggerne av Metallica.

HØR KLIPPET HER:


 

– Vi visste at låten vår hadde blitt pitcha for programmet for en stund tilbake, men det kom veldig brått på. Vi drømmer jo på sikt om å spille i utlandet og å nå et stort publikum, så det er ganske utrolig, sier Lüt-vokalist, Markus Danielsen Danjord.

Det var GAFFA som først omtalte saken.

– Overrasket

Danjord legger ikke skjul på at det var en spesiell start på uka.

– Mamma ringte meg og var veldig overraska. Til og med mamma vet hvem Metallica er liksom, sier Danjord lattermildt, og fortsetter:

– Jeg er ikke verdens største fan av Metallica, men i alle fall fire av gutta i bandet har vært fans siden barndommen, så det betyr mye for meg og enda mer for dem.

Albumaktuelle: Marius James Platt, Ørjan Nyborg Myrland, Viljar Ratama Dunđerović, Markus Danielsen Danjord, Hans Marius Mikkelsen og Sveinung Engvik slipper førstkommende fredag sitt debutalbum «Pandion» fysisk og digitalt. 
        
            (Foto: Terje Arntsen)

Albumaktuelle: Marius James Platt, Ørjan Nyborg Myrland, Viljar Ratama Dunđerović, Markus Danielsen Danjord, Hans Marius Mikkelsen og Sveinung Engvik slipper førstkommende fredag sitt debutalbum «Pandion» fysisk og digitalt.  Foto: Terje Arntsen

 

Slipper plate på fredag

Fredag slipper gjengen sitt debutalbum «Pandion». Etter suksessen med singlene deres, er de spent på hvordan mottakelse albumet vil få.

– Jeg gleder meg veldig til å vise folk hva vi har jobbet med de siste årene. Vi har droppet å utgi EP-er flere ganger fordi vi ikke har vært fornøyd, og nå er vi utrolig fornøyd med albumet. Det blir spennende å se hvordan responsen blir. Vi ligger vel et sted mellom hardcore og skamløs pop, så vi håper å treffe relativt bredt, sier Danjord.

Straks utsolgt slippkonsert

Ikke bare slipper de albumet fysisk og digitalt fredag, de inviterer også til slippkonsert i det gamle tomgodslagret til Mack, vis-à-vis Driv. Dette vil også bli en av få sjanser til å se bandet live før de legger ut på en lengre turné til våren.

– Vi snakker om en svær produksjon og en kveld jeg unner alle å få med seg. Det blir ikke bare en konsert, det blir en helaftens fest. Det kommer ikke til å være snakk om å dra hjem etter at vi går av scenen, sier Danjord, og legger til:

– Det var 12 billetter igjen sist jeg sjekka, men vi holder av en del billetter til salg i døra, så folk har ennå mulighet til å få seg billett.