Contrazt skal lage «bygdefest» i byen i helga

The Edge inviterer til dansegalla lørdag kveld.
BYGDEFEST: Dansebandet Contrazt har gode opplevelser fra tidligere dansegallaer i Tromsø, og mener det nordnorske publikummet alltid lager feststemning. Begge foto: Presse 

BYGDEFEST: Dansebandet Contrazt har gode opplevelser fra tidligere dansegallaer i Tromsø, og mener det nordnorske publikummet alltid lager feststemning. Begge foto: Presse 

De tradisjonsrike dansegallaene i Skarphallen er en saga blott, men denne helga sørger The Edge for et tilbud til danseløver.

Lørdag kveld inviteres danseglade i Tromsø og omegn til sentrumshotellets storstue, der to av landets mest populære danseband står for musikken.

– Vi legger opp til å lage en ordentlig bygdefest i byen, sier Hans Olav Trøen i gruppa Contrazt.

LES OGSÅ: Kjempesuksess for Dans i Karlsøy: – Jeg måtte klype meg i armen

Fem fulle timer med musikk

Contrazt får selskap av det velkjente dansebandet Ingemars i Tromsø lørdag kveld.

– Det blir nonstop musikk i fem timer – fra klokka ni på kvelden til to på natta. Vi og Ingemars kommer til å veksle på å spille, slik vi har gjort tidligere – som i København forrige helg, forklarer Trøen.

SEKSTETT: Hedmarksbandet Ingemars skal spille sammen med Contrazt lørdag kveld. 

SEKSTETT: Hedmarksbandet Ingemars skal spille sammen med Contrazt lørdag kveld. 

Begge band har tidligere spilt under dansegallaene her i byen, og én ting har de tatt med seg fra opptredenene der.

– Vi har hentet inn Dagfinn Karlsen, som var lydmann for oss i Skarphallen. Vi bruker selvfølgelig lokal ekspertise, sier Contrazt-bassisten.

– Dansegallaens vugge

Fredag formiddag var drøye to tredjedeler av billettene forhåndssolgt, og Trøen håper på fullt hus lørdag kveld.

– Tromsø er jo dansegallaens vugge! Og vi har fått meldinger om at det kommer mange tilreisende fra distriktet til dansegallaen i helga, sier bassisten.

Contrazt var landets hyppigst turnerende band i sin sjanger i de tre foregående årene.

– En dansegalla som dette tror jeg har vært savnet i Tromsø, og vi har gode minner fra storfestene der oppe, forklarer han.

Proft «kulturhotell»

Trøen roser arrangøren av Tromsø-konserten.

– The Edge er jo Nord-Norges fremste kulturhotell, og de har en flott sal med en flott scene. Det er godt å jobbe med en så proff aktør, mener han.

Publikummet i nord har alltid tatt svært godt imot bandet, ifølge musikeren.

– Nordlendinger er generelt sett spontane, entusiastiske og eksperter på å lage skikkelig feststemning. Vi treffer mange nordlendinger også når vi spiller på andre steder rundt omkring i Norge, og det er alltid positive møter.