De skal gjøre Nordlysfestivalen yngre

Nordlysfestivalen slipper unge elektropop-talenter løs i 2018.
ELEKTROPOP: Hallvar Agersborg (til venstre) og Martin Hotvedt i Tromsø-bandet Snö spiller under Nordlysfestivalen i 2018. Foto: Trygve Espejord 

ELEKTROPOP: Hallvar Agersborg (til venstre) og Martin Hotvedt i Tromsø-bandet Snö spiller under Nordlysfestivalen i 2018. Foto: Trygve Espejord 

27. januar spiller Snö på Verkstedet i Kulturhuset, som en del av neste års Nordlysfestival.

– Dette er artig for oss, og en tillitserklæring fra festivalen. De ønsker å eksponere sitt produkt for nye målgrupper, og det er gøy at vi er plukket ut til å gjøre dette, sier vokalist Hallvar Agersborg.

LES OGSÅ: Sjekk hvilken svensk stjerneartist som flytter til Tromsø

– Gull for vår utvikling

Elektropop-bandet har kun gjort to konserter i hjembyen tidligere. Den første var på Driv på et snaut år siden, og den andre under sommerens rivefest på verftstomta i Tromsø sentrum. Begge to ble raskt utsolgte.

– Vi har et publikum i byen som ikke har fått muligheten til å se oss live. Vi har vært enige om at vår neste konsert i Tromsø skulle representere et steg videre, og Verkstedet er en scene vi har diskutert internt i bandet, sier Agersborg.

– Alle spillejobbene vi har hatt i sommer har vært gull for vår utvikling som liveband – og det kommer publikum på Nordlysfestivalen til å merke, legger han til.

LES OGSÅ: Husker du «A Whiter Shade of Pale»? Nå kommer bandet bak til Tromsø

Omfavner nye publikummere

– Sjangermessig er Snö litt på siden av hva de fleste forbinder med Nordlysfestivalen. Ser du noen fordeler eller ulemper med dette?

– Kun fordeler! Det åpner seg en ny målgruppe for oss, som kanskje ikke har hørt Snö. Vi har spilt både på Nitimen og De store symersterskapet på NRK, og om dette vil øke gjennomsnittsalderen hos vårt publikum, står vi med armene åpne, humrer 27-åringen.

Satser på 2018

Snö har funnet seg ny produsent, og fersk musikk er på vei, ifølge vokalisten.

– Vi har begge vært fans av Mads Martinsen og The Familiar sin musikk. Vi sendte han en mail, spurte om han ville jobbe sammen med oss, og fikk napp. Nå samarbeider vi på to nye låter, og én av dem tenker vi å slippe som singel rundt konserten på Nordlysfestivalen.

LES OGSÅ: Grammy-nominert sopran til Nordlysfestivalen

Festivaljobben sørger for en brakstart på 2018 for Tromsø-bandet, og Agersborg tror det blir et spennende år for gruppa.

– Vi har allerede klar noen festivaljobber til sommeren, satser på minimum tre singelslipp, og har også fått en låt inn i en NRK-serie som vi er gira på.