Ukas artist

Lar seg ikke lure av et fullsatt Alfheim stadion

Bli kjent med Tromsøs musikkliv artister sammen med Feedback! Ukas artist er Øyvind Nøstmyr.
Vi ba om en selfie, og dette er det du sender oss, Øyvind? Really? 
        
            (Foto:

Vi ba om en selfie, og dette er det du sender oss, Øyvind? Really?  Foto: "Selfie"

Navn, alder: Øyvind Nøstmyr, 36
Band: Herreklubben Schnytt
Aktuell med: Det nystartede plateselskapet Anti Music utgir vinylsingel fra et fjorten år gammelt konsertopptak med Herreklubben Schnytt.
Gig-aktuell: Spiller konsert på Driv lørdag 18/11 i forbindelse med vinylslippet.

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?
– Herreklubben spiller stort sett ganske straight rock. Som band flest liker vi litt forskjellig musikk, og noen låter heller mer mot punk mens andre kan være nærmere rockabilly eller stonerrock. Vi liker å holde oss på den brede vei, siden det er mange flere valgmuligheter der. Og siden vi ikke er verdens beste musikere blir det i tillegg litt skranglete.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?
– Det må jo være et lurespørsmål? Alfheim stadion har vel ikke vært fullsatt siden på nittitallet en gang. Men publikum har kanskje også fått en pistol mot tinningen?

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?
– Det er jo ikke så ille, men jeg er fryktelig dårlig til å huske tekster. Plutselig er det bare blankt og for å ikke stoppe  opp blir det spontan panikknødriming. Jeg er ikke spesielt dyktig på spontan panikknødriming.

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Hva krever du at arrangøren skal  stille med?
– Da tror jeg det hadde vært fint om de stilte med en operasanger.

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.
– Eilert Pilarm. Han er en studie i vokalkunst og dårlig timing.

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?
– Vi spilte på et julebord for mange år siden, og det var helt jævlig. Definitivt julebord.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?
– Jeg hadde en periode på tidlig 2000-tall hvor Side Brok var det feteste jeg kunne høre på, så det måtte helt klart blitt rap fra Hovdebygda.

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?
– Tja, det lages jo utrolig mye bra musikk i Tromsø om dagen, men jeg er kjempefan av både Lüt, Modern Times og Sunshine Reverberation så jeg går for alle tre. 

– Når så du sist ditt eget blod?
– Hvis vi snakker om mer enn papirkutt hadde jeg et ubehagelig møte med en skarp filetkniv i sommer. Jeg holdt på å filetere laks, men glapp kniven og fileterte like godt av hele neglen på langfingeren. Det vil jeg ikke anbefale. Imponerende mengder med blod under der, altså!


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.