Verste stedet å bli booket på? Julebordet til Odins soldater!

Bli kjent med Tromsøs musikere gjennom Tromsø-Feedback. Ukas artist er Ida Kjeldsberg.
 

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?

Jeg spiller veldig mye forskjellig musikk. Jeg liker å bevege med i forskjellige sjangre. Det jeg skriver selv vil jeg si er innafor pop-musikk. Men spiller ellers i jazz-band, samisk band, synger klassisk, funk, rock ol. og tar ulike oppdrag i alle sjangrer.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?

"Just a little teardrop" av bylegendene The Pussycats!

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?

Det må nok være når vi skulle spille på utescena på Trondheim torg i februar. Det var usedvanlig kaldt den dagen! Hele bandet var nedfrosne. Gitaristen klarte så vidt å spille, han kunne jo ikke bruke hansker heller. Trompeten ble ustemt osv. Selv så sprang jeg rundt på kjøpescenteret halvtimen før konsert desperat for å få kjøpt ullundertøy! Joda konsert ble det nå til slutt!

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Hva krever du at arrangøren skal  stille med?

Mat! Masse mat!

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg

Dolly Parton. Hun dukket opp i mormor sin countrysamling og vekket musikkinteressen min som 7-åring.

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?

Julebordet til Odins soldater.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte hvilken musikk skulle du laga da?

Det hadde nok blitt metal. Har en evig lengsel etter tiden i metal-band(Black Flames). Savner energien i musikken og bandmiljøet. Og verdsetter det at de større og mer etablerte bandende tok oss unger med som oppvarming ol. Tromsøbandene har vært enestående på dette og er det ennå. Dette trur jeg er noe av årsaken til at Tromsø produserer så mange dyktige artister og band. Savner alt, bortsett fra gangsperra i nakken etter all headbangingen..

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?

Dagny er allerede stor, og vil bli enda større. Men jeg vil også trekke frem Lüt som er et ungt og lovende band på vei oppover. Cazadores må nesten også nevnes! Svært dyktige musikere. Nei det er virkelig mye bra i musikkbildet i Tromsø! Folk her er veldig dedikerte med musikken sin og derfor har jeg stor tro på tromsøs fremtidige musikere.

– Når så du sist ditt eget blod?

Du kan nå tenke deg selv, når man er høy, litt stolpete og bambi på isen..


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.