25-årsjubilant markeres med begrenset boks

«A Boxful of Demons»

For 25 år siden slapp Motorpsycho sitt album «Demon Box».
 
1 / 1

Albumet er en av hjørnesteinene i Motorpsychos katalog. Det har vært en rekke markeringer av albumet.

I 2014 kom «Demon Box» ut som en 4CD/DVD-boks på Rune Grammofon og de spilte hele «Demon Box» under Slottsfjellfestivalen sommeren 2015, og i oktober 2015 spilte de albumet i sin helhet tre dager på rad under Motorpsycho-utstillingen Supersonic Scientists på Rockheim.

Disse tre dagene ble filmet og tatt opp, og lå i hvelvet et års tid før de bestemte seg for å gi det ut. Det har blitt en trippel LP/dobbel CD, i tillegg til at hele konserten skal slippes som Blu-ray. 

Parallelt gikk Lars Ramslie med en bokidé, nemlig å skrive boka om «Demon Box», som en del av Morgenbladet Topp 100-serien (hvor bl.a Johan Harstad har skrevet boka «Motorpsycho: Blissard» tidligere). Det var etter at Lars skrev essayet Timothy’s Monster i boka Supersonic Scientists, og følte (til tross for at han leverte nesten fem ganger så lang tekst som avtalt) at det var mye mer igjen å si.

Muligheten for å slå disse to litterære (Lars) og musikalske (Motorpsycho) hodene sammen dukket opp da Lars og Morgenbladet-skribent Marius Lien satt etter Motorpsycho-konserten på Slottsfjell og pratet om beat-poeter og Motorpsycho.

Marius fortalte historien om da Ken Kesey (forfatteren av essaysamlingen Demon Box, Viking Press 1986) hadde troppet opp på forlaget og bedt de om å slippe boka som små hefter og putte dem i en boks. Forlaget sa naturlig nok nei, men denne idéen likte både Lars, Motorpsycho og Falck Forlag så godt at de like godt stjal bokidéen og utvidet med både plater og film.

Det er denne boksen, med tittelen «A Boxful of Demons», som slippes i dag, i et svært begrenset opplag

1000 cd-bokser og 1000 LP-bokser er alt som skal trykkes opp.

Innholdet er som følger:

LP-boksen
3 x 180 gram vinyl, tre bokser med ark som utgjør Lars Ramslies A Boxful Of Demons, en Blu-ray Live at Rockheim, 2 CD-er Live at Rockheim, 10 postkort med bilder fra Rockheim.

• Boks #1 inneholder testpressinger av platene, Bents håndskrevne tekst av låta Demon Box og et signert sertifikat i 300 lim.ed. Albumet kommer i gullfarget vinyl.

• Boks #2-5 inneholder testpressingene av plata og et signert sertifikat i 300 lim.ed. Albumet kommer i gullfarget vinyl.

• Boks 6-100 inneholder et signert sertifikat i 300 lim.ed. Albumet kommer i gullfarget vinyl.

• Boks 101-300 inneholder et sertifikat lim.ed. 300. Albumet kommer i gullfarget vinyl.

• Boks 301-1000 kommer i svart vinyl.

CD-boksen Tre bokser med ark som utgjør Lars Ramslies A Boxful Of Demons, en Blu-ray: Live at Rockheim, 2 CD-er Live at Rockheim, 10 postkort med bilder fra Rockheim.

• Boks #1 inneholder Bents håndskrevne tekst av låta «Demon Box», et signert sertifikat i lim.ed 300

• Boks 2-100 inneholder et signert sertifikat i lim.ed 300

• Boks 101-300 inneholder et sertifikat lim.ed. 300

• Boks 301-1000 ordinære bokser.

Boksene vil bli crowdfundet via plattformen Funde fra og med i dag (2/2) klokken 11.00.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.