Han har spilt med Springsteen, P. Diddy og The Roots. Nå tar han med bandet til Tromsø.

Han har spilt med Springsteen, P. Diddy og The Roots. Nå tar han med bandet til Tromsø.

10. august besøker Cory Henry & The Funk Apostles jazzfestivalen.
TIL TROMSØ: Cory Henry & The Funk Apostles spiller i august i Tromsø. 
        
            (Foto: Yvonne Schmedemann)

TIL TROMSØ: Cory Henry & The Funk Apostles spiller i august i Tromsø.  Foto: Yvonne Schmedemann

Den amerikanske 30-åringen begynte å spille Hammond-orgel allerede som toåring, og debuterte som seksåring på legendariske Apollo Theatre. Siden den gang har han turnert med stjerner som Bruce Springsteen, The Roods, P. Diddy og Kirk Franklin, samt stukket av med tre Grammy-priser sammen med det Brooklyn-baserte jazzensemblet Snarky Puppy.

– Det viser at han er et av de virkelig heite navnene innen amerikansk jazz, funk og soul. Det er utrolig gøy å kunne starte programlanseringen med en sånn superbooking, sier Jardar Westvik, ny sjef i Tromsø Jazzfestival.

Han opplyser at festivalen, gjennom et samarbeid med Sildajazz, Varangerfestivalen og Oslo jazzfestival, fikk booket Brooklyn-artisten.

– Det er et samarbeid vi virkelig er glade for her, legger han til.iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.