Rakettnatt med storslipp: – Du trenger ikke prøve hardt for å finne kule kvinnelige artister

Internasjonale popsensasjoner, en av Bodøs desidert beste eksportvare og hele Norges favoritt folkerockband på comeback turné. Det er noe av det Rakettnatt byr på til høsten.
GIRL POWER: Dagny, Bendik, Anna of the North og Gåte er klare for Rakettnatt 2018. 

GIRL POWER: Dagny, Bendik, Anna of the North og Gåte er klare for Rakettnatt 2018. 

Trondheimsbandet Gåte gjør i disse dager comeback etter 12 år, og vil kunne oppleves under høstens Rakettnatt. Det vil også Bodø-bandet Bendik og Anna of the North, blant annet kjent for sine samarbeid med Frank Ocean og Tyler, The Creator.

For tredje år på rad vil vi også kunne se vår egen lokale popstjerne, Dagny Norvoll Sandvik, på hovedscenen under festivalen på Stortorget.

– Det er utrolig artig å se hvordan veien har blitt til etter at Dagny spilte hos oss i 2016. Da hadde hun akkurat begynt å slå igjennom og nå har hun internasjonale hits og skal på USA-turné i vår. Hun har blitt så mye mer enn en popstjerne, men det er likevel samme jordnære Dagny som vi alle kjenner fra før, så det blir utrolig kult å hente henne tilbake, sier Hallvar Agersborg, kommunikasjon- og markedsføringsansvarlig for festivalen.

Dagny sang også duett med Sondre Justad under fjorårets festival.

De siste årene har debatten om manglende kvinnelige artister på landets festivalplakater rast regelmessig, men når Rakettnatt byr på fire nye artister, hvorav alle er frontet av kvinner, er det mer tilfeldig.

– Vi er klar over at det har vært mye snakk om at norske festivaler generelt har for få kvinnelige artister på scenen, men hovedtanken vår bak disse bookingene er at det er fire sterke og aktuelle artister, med variert sound og i forskjellige sjangre som vi tror vil treffe bra og ikke minst, bredt. Du trenger heller ikke prøve hardt for å finne kule kvinnelige artister om det er en målsetning, sier Agersborg.

Festivalen arrangeres 24.–25. august, og fra før er det kjent at Cezinando, Kjartan Lauritzen og Isák er klare for festivalen.