Dette kan bli årets konsertbilde

Tromsøfotograf og iTromsø-frilanser Daniel Lilleeng (20) kan stikke av med prisen for årets konsertbilde 2017.
Studentersamfunnet Driv Bildet er fra en konsert med Kvelertak og Ondt Blod 23. mars på studenthusets største scene - SNN Scene.   (Foto: Daniel Lilleeng (med tilllatelse fra arrangør))

Studentersamfunnet Driv Bildet er fra en konsert med Kvelertak og Ondt Blod 23. mars på studenthusets største scene - SNN Scene.   Foto: Daniel Lilleeng (med tilllatelse fra arrangør)

Jugendfest Bildet viser Kygo på Jugendfest 2017. Fotograf er Johannes Lovund som ble kåret til verdens beste festivalfotograf i 2016 av bransjenettstedet edmsauce.com. Over 19 000 personer fra 63 land avga stemmer i konkurransen.  (Foto: Johannes Lovund (med tilllatelse fra arrangør))

Jugendfest Bildet viser Kygo på Jugendfest 2017. Fotograf er Johannes Lovund som ble kåret til verdens beste festivalfotograf i 2016 av bransjenettstedet edmsauce.com. Over 19 000 personer fra 63 land avga stemmer i konkurransen.  Foto: Johannes Lovund (med tilllatelse fra arrangør)

Rockeklubben i Porsgrunn Fra nominasjonsteksten: Dette bildet viser ALT som er fett med klubbkonserter på små, intime scener - med band som gir alt! Det RiP handler om oppsummeres perfekt i dette ene bildet. The Dogs på RiP 25/2 2017.  (Foto: Max Emanuelson (med tilllatelse fra arrangør))

Rockeklubben i Porsgrunn Fra nominasjonsteksten: Dette bildet viser ALT som er fett med klubbkonserter på små, intime scener - med band som gir alt! Det RiP handler om oppsummeres perfekt i dette ene bildet. The Dogs på RiP 25/2 2017.  Foto: Max Emanuelson (med tilllatelse fra arrangør)

Slottsfjell Bildet er fra en konsert med NMG/G-Huset på Kongescenen, på Slottsfjellfestivalen 2017.  (Foto: Jonathan Vivaas Kise (med tilllatelse fra arrangør))

Slottsfjell Bildet er fra en konsert med NMG/G-Huset på Kongescenen, på Slottsfjellfestivalen 2017.  Foto: Jonathan Vivaas Kise (med tilllatelse fra arrangør)

Miniøya Miniøya er Norges største musikk- og kulturfestival for barn og unge. Bildet er fra konserten med Cezinando på Miniøya 2017.   (Foto: Michael Schult Ulriksen (med tilllatelse fra arrangør))

Miniøya Miniøya er Norges største musikk- og kulturfestival for barn og unge. Bildet er fra konserten med Cezinando på Miniøya 2017.   Foto: Michael Schult Ulriksen (med tilllatelse fra arrangør)

1 / 5

Norske Konsertarrangører, konsertarrangørenes interesseorganisasjon, jakter hvert år kandidater til prisene for årets festival, helårsarrangør, nykommer, plakat og konsertbilde.

I år kan tromsøfotografen Daniel Lilleeng (20) stikke av med den gjeve prisen i sistnevnte kategori.

Hans bilde av Kvelertak-vokalist Erlend Hjelvik og Driv-publikummet er av en fagjury trukket ut som en av fem finalister i kåringen. 

Bildet ble tatt på SNN-scenen 23. mars i fjor.

– Det er helt sinnssykt. Det er råstilig å få en bekreftelse på at det er kvalitet i det man driver med, sier han.

- Skriker engasjement

«Energi og interaksjon i flere lag. Komposisjonen og publikumsrekkene oppover i bildet, samt dybdeskarpheten gir masse informasjon som man kan granske i flere runder. Et fotografi som pauser interaksjon, viser personlighet og kroppsspråk hos artisten. Bildet skriker engasjement», skriver juryen i sin vurdering av Kvelertak-bildet.

Lilleeng har siden 2015 jobbet som frivillig konsertfotograf for Studentsamfunnet Driv. I løpet av de siste tre årene har han foreviget over 300 konserter ved studenthuset.

– Det begynner å bli en del nå. Du kan si at jeg har begynt å få teket på det – og jeg har ennå ikke fått tinnitus, sier han og ler.

Store navn

20-åringen konkurrerer mot fotografer som Johannes Lovund og Jonathan Vivaas Kise, som begge er kjente for konsert- og festivalbildene deres.

– Lovund er Kygos personlige fotograf og ble i 2016 kårets  til verdens beste festivalfotograf og Kise er sinnssykt god. I tillegg er bildene fra Rockeklubben og Miniøya helt vanvittige. Det er utrolig artig at Driv med Kvelertak-konserten kommer med. Det viser at vi leverer her oppe.

Sjekk ut alle finalistene i bildekarusellen øverst i saken.

3. mars, under et bransjetreff i Oslo, deles prisene ut.

– Jeg blir selvfølgelig glad om jeg vinner, men for meg er det egentlig bare morsomt å få være med på dette. Det er store navn jeg konkurrerer mot, sier Lilleeng.