Etter en spennende finale (og et litt forsinket finaleresultat) ble i dag årets Urørt-vinner kåret og vinneren ble Jon Olav, han slo da tromsøbandet Heave Blood and Die, Hanne Mjøen, Jon Olav og Kald Flamme

Dette kom fram under finalen som ble avholdt denne formiddagen på Mathallen i Oslo, ledet av programleder Christine Dancke og Urørtprogramleder Eirik Havelin fra NRK P3.

Les også: Tromsø-band klart for Urørt-finalen

I tillegg til å spille live under finalen, ble også samtlige band og artister vurdert av en jury bestående av artist Silje Halstensen (Bendik), artist Sondre Justad og juryformann og musikksjef i P3 Mats Borch Bugge.

Selv om det ikke ble seier hadde juryen utelukkende skryt å komme med til Heave Blood and Die etter deres opptreden:

Silje Halstensen: –  Så digg, så sykt digg. Det er «funny» at gitar, trommer og bass føles friskt, men det gjør det nå i denne finalen. Tenk å klare å levere slikt i dagslys, midt i en mathall. Dette var digg.

– Dersom du skulle arrangert en fest hvor Heave, blood and die skulle spilt, hva slags fest hadde det vært?, sier Havelin til Halstensen.

–  Det frister faktisk å invitere de hjem til bursdagen min og arrangere en liten festival med de da. I kjellerborden for eksempel, skru av lyset der. God stemning.

Sondre Justad: –  Det er jævlig bra. Jeg så en del videoer av de før jeg kom i dag og dette er jo ti ganger mer råskap. Det er så sykt seigt, digg og friskt som Silje sier. Alt på samme tid. Det er jævlig bra jobba. Man føler at selv om riffene går sakte og er seige så er det mye driv og råskap. Den kommunikasjonen dere har mellom dere når dere spiller og ut det er imponerende til å være klokken 12.00 inne her. fett.

–  Mats, du sa at den største utfordringen ble å sparke liv i mathallen. rett etter klokken 12. Synes du at de klarte det, sier Havelin til juryformann Borch Bugge.

Mats Borch Bugge: –  Ja virkelig. Jeg ble helt overveldet. Jeg ble sugd fullstendig inn i dette her. Jeg er mektig imponert. Det er så utrolig fett å høre at synthene verner om det symfoniske og dommedagsprofetiske. Det var en veldig, veldig sterk og energisk opplevelse. Jeg ble veldig positivt overrasket.

Vinneren ble kåret etter stemmer fra både jurymedlemmene og publikum, som telte like mye.