Fikk masse ros, men stakk ikke av med seieren

Heave Blood And Die fikk strålende tilbakemeldinger fra juryen. Likevel måtte de gi tapt for en sunnmøring.
ROCK MIDT PÅ DAGEN: Her ser dere Heave Blood And Die live på Mathallen i Oslo under finalen.  
        
            (Foto: Nicolay Woldsdal, NRK P3)

ROCK MIDT PÅ DAGEN: Her ser dere Heave Blood And Die live på Mathallen i Oslo under finalen.   Foto: Nicolay Woldsdal, NRK P3

Etter en fryktelig spennende finale tidlig torsdag ettermiddag ble årets Urørt-vinner kåret og vinneren ble Jon Olav Sandal fra Barstadvik i Ørstad kommune. Sandal slo dermed tromsøbandet Heave Blood And Die som konkurrerte mot Hanne Mjøen og Kald Flamme, i tillegg til vinneren. Vi snakket med vokalist og bassist Karl Pedersen kort tid etter at resultatet ble offentliggjort.

– Det var veldig greit. Det er helt ok for oss å ikke vinne. Jon Olav er en helt fantastisk artist, så det er ikke noe nedsalg dette, sier Pedersen.

Finalen ble avholdt på Mathallen i Oslo og var ledet av programleder Christine Dancke og Urørtprogramleder Eirik Havelin, begge fra NRK P3.

– Jeg må innrømme at det var litt rart å spille live samtidig som folk satt og åt midt på formiddagen. Vi «peiset» nå på likevel, sier Pedersen som hørtes fornøyd ut etter den tidlige finalen.

Les også: Disse vant Urørt-finalen

– Sterk og energisk opplevelse

Etter hver opptreden ble finalistene vurdert av en jury bestående av artist Silje Halstensen, kjent under artistnavnet Bendik, artist Sondre Justad og juryformann og musikksjef Mats Borch Bugge i P3.

Slik juryen uttalte seg før resultatet kom fram, så det ut til at Heave Blood and Die lå svært godt an. Jurymedlemmene hadde utelukkende skryt å komme med etter tromsøbandets opptreden.

– Så digg, så sykt digg. Det er «funny» at gitar, trommer og bass føles friskt, men det gjør det nå i denne finalen. Tenk å klare å levere slikt i dagslys, midt i en mathall. Dette var digg, sa Halstensen under programmet.

– Det frister faktisk å invitere de hjem til bursdagen min og arrangere en liten festival med de da. I kjellerborden for eksempel, skru av lyset der. God stemning, fortsatte hun.

Bakgrunn: Tromsø-band klar for Urørt-finalen

Artist Sondre Justad var også fra seg av begeistring etter bandets opptreden.

– Det er jævlig bra. Jeg så en del videoer av de før jeg kom i dag og dette er jo ti ganger mer råskap. Det er så sykt seigt, digg og friskt, som Silje sier. Alt på samme tid. Det er jævlig bra jobba. Man føler at selv om riffene går sakte og er seige så er det mye driv og råskap. Den kommunikasjonen dere har mellom dere når dere spiller og ut det er imponerende til å være klokken 12.00 inne her. Fett!

Juryformann Mats Borch Bugge ble overveldet av opptredenen.

 – Jeg ble sugd fullstendig inn i dette her. Jeg er mektig imponert. Det er så utrolig fett å høre at synthene verner om det symfoniske og dommedagsprofetiske. Det var en veldig, veldig sterk og energisk opplevelse. Jeg ble veldig positivt overrasket.

Rett til spillejobb

– Dere fikk jo fryktelig hyggelige tilbakemeldinger fra juryen, hva tenker dere om det?

– Det fikk vi definitivt og det var veldig hyggelig. Vi har snakket med de i etterkant også og fikk høre flere positive ting, det setter vi stor pris på, sier Pedersen.

– Vinneren ble kåret etter stemmer fra både jurymedlemmene og publikum, som telte like mye. Hvor mye tror dere det hadde å si for resultatet?

– Jeg tror nok stemmene hadde mye å si. Vi var en av juryfavorittene.

Torsdag kveld etter finalen spilte bandet på DOGA i Oslo.

– Der skal vi gi jernet og spille en fabelaktig konsert, feste og kose oss, I tillegg skal vi gønne på videre og ha en del konserter fremover.

Bandet består i tillegg til Pedersen av Mads Ystmark (gitar/vokal), Jonas Helgesen Kuivalainen (gitar), Marie Sofie Langeland Mikkelsen (synth) og Kenneth Mortensen (trommer).


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.