Slowdive ga i fjor ut sitt første album på 22 år, og fire år etter comebacket var et faktum er de nå klare for årets Buktafestival.

– Dette er en konsert vi gleder oss stort til. Vi har jobbet lenge for å få til dette, og at vi endelig kan bekrefte Slowdive til årets festival er utrolig kult, sier festivalsjef Lasse Lauritz Pettersen i et presseskriv.

Britene i Slowdive stod sammen med band som My Bloody Valentine, Lush og Ride for shoegaze-bølgen på slutten av 80-tallet/tidlig 90-tallet. iTromsøs Egon Holstad spår et brukbart lydnivå på bandet under sommerens festival.

– Da Slowdive gjorde comeback i 2014, var det 20 år siden de hadde gitt lyd fra seg, og det skapte tilnærmet Jesu-oppstandelse-tilstander i spesielt Storbritannia, men også her på berget, da Øyafestivalen fikk dem på plakaten. Bandet er jo, sammen med My Bloody Valentine, selve spydspissen for det man har kalt shogazer; altså introvert, støyende og enormt høytspillende gitarrock, der man er mer opptatt av å mane frem vegger av hvit støy, enn man er av å lage jovialt publikumsfrieri, sier Holstad, og legger til:

– Her bør Bukta dele ut gratis øreplugger foran scenen, ellers kommer de til å bli saksøkt av tinnitusskadde folk herfra, via Yttersia til innerst i Balsfjord.