Rapstjerne klar for Rakettnatt

Den grammyvinnende, amerikanske rapperen 2 Chainz tar turen nordover til Tromsø for å spille på festivalen i august.
Kommer til Tromsø: 2 Chainz spiller på Rakettnatt i august.  
        
            (Foto: Jonathan Mannion)

Kommer til Tromsø: 2 Chainz spiller på Rakettnatt i august.   Foto: Jonathan Mannion

– Vi er fornøyd med å få en ny internasjonal tungvekter til Rakettnatt. 2 Chainz kommer til å passe tromsøpublikummet helt utmerket, sier Hallvar Agersborg, kommunikasjonssjef i RakettNatt, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Stjernerapper klar for Rakettnatt

2 Chainz fikk sitt gjennombrudd som soloartist etter at han la et vers på Kanye West sin superhit «Mercy» i 2012. Atlanta-rapperen, som fram til da hadde vært en del av duoen Playaz Circle, fulgte opp med debutalbumet «Based On A T.R.U. Story» like etterpå.

Albumet gikk rett til topps på de amerikanske Billboard-listene og 2 Chainz etablerte seg som ett av de virkelig store navnene innenfor hip hop-sjangeren. I 2017 ga han ut sitt fjerde album, det kritikerroste «Pretty Girls Like Trap Music» samtidig som han vant sin første Grammy for beste rap-opptreden.

LES OGSÅ: Rakettnatt med storslipp

2 Chainz er ikke den eneste hip hop-artisten som skal opptre på Rakettnatt. Fra før av er det kjent at festivalen har booket Cezinando, Kjartan Lauritzen, Maxida Märak og A$AP Ferg.

– Hip hop-sjangeren står sterkt både i Norge og utlandet, og det er et format som kler festivalsettingen med rytme og energi, påpeker Aersborg i pressemeldingen.