Det skal godt gjøres at du gikk glipp av monsterhiten og tilhørende remikser av «Habits (Stay High)» fra 2014, men svenske Nilsson er mer enn et one-hit-wonder.

Hun har hatt hele seks låter inne på Billboard Hot 100 i USA, egne låter med i kinosuksesser som «Fifty Shades» og «Hunger Games», samt skrevet hitlåter for andre artister som Ellie Goulding og Lorde.

Til høsten kan hun sees på Stortorget under Rakettnatt.

– Tove Lo er en artist vi har siklet etter lenge. Hun har et sound som er skreddersydd for Rakettnatt og har rykte på seg for å trollbinde publikum, sier Hallvar Agersborg, kommunikasjon- og markedsføringsansvarlig.

Onani og pupper

I 2016 ble det voldsomt rabalder i hjemlandet da hun simulerte onani under en fremførelse på «Idol», og har siden skapt overskrifter under hennes påfølgende turneer for sin «free the nipple»-aktivisme, eller god gammeldags flashing som man også kan kalle det for, fra scenen.

Nilsson har også vært oppvarmingsartist på turne med Coldplay, Maroon 5 og Katy Perry.

– Publikum kan forvente seg en hitparade og en uredd popstjerne som tør «å bjuda på» som de sier der Tove kommer fra, sier Agersborg.

Mangfoldig program

Programmet til Rakettnatt begynner for alvor å ta form. Rett før påske slapp de amerikanske 2 Chainz og A$AP Ferg, mens Dagny, Kjartan Lauritzen, Anna of The North, Isák, Cezinando, Gåte, Bendik, Maxida Märak og Gurls allerede har blitt annonsert.

– Nå begynner programmet virkelig å ta form, og publikum kan se fram til en fantastisk festival i slutten av august, sier Agersborg.