Åpnet utsolgt turné i Tromsø fredag: – Det er galskap, mener Sondre Justad

Tromsøværingene blir de første som får oppleve Sondre Justads nye show. De som har billett, i alle fall.
KLAR FOR FEST: Sondre Justad gjør den siste finpussen før den utsolgte turnéåpnigen på The Edge i Tromsø fredag. Foto: Ronald Johansen 

KLAR FOR FEST: Sondre Justad gjør den siste finpussen før den utsolgte turnéåpnigen på The Edge i Tromsø fredag. Foto: Ronald Johansen 

Populariteten til artisten fra Lofoten virker til å ha økt ytterligere etter slippet av hans andre plate, «Ingenting i paradis», i mars. Samtlige ni konserter på den kommende turnéen er nemlig utsolgt på forhånd, til Justads store overraskelse.

– Det er galskap, utbryter Sondre Justad – som treffer Feedback på fredagens spillested, The Edge.

Les anmeldelsen av «Ingenting i paradis» her

Hjemme blant nordlendinger

Det er ikke helt tilfeldig at turnéåpningen skjer i Tromsø, ifølge Justad.

– Jeg har spilt mye i Tromsø, og selv om det er langt unna hvor jeg kommer ifra, føles det som å komme hjem. Nordlendinger liker nordlendinger, og tilbakemeldingene fra tromsøværingene viser at de tar litt eierskap til låtene mine, forklarer Lofotingen.

– Hva synes du om mottakelsen av nyplata «Ingenting i paradis»?

– Det er veldig fint at folk fortsatt bryr seg om albumformatet, som jeg personlig synes er mer givende enn enkeltlåter. At folk tar seg tid til å høre låtene i rekkefølgen jeg har satt opp låtene, og ser sammenhengen mellom dem, er betryggende.

– Glad i å dra på fest

– Du har åpenbart et budskap i musikken din. Hvor mye fokus har du på å formidle dette til publikum i løpet en konsert?

– Det er naturlig at konserter på fredags- og lørdagskvelder blir en fest. Og jeg er en veldig sosial fyr, som er usedvanlig glad i å dra på fest. Å synge om tunge ting i en mer lystig musikalsk drakt, en kontrast jeg liker å leke med.

– Apropos mottakelse og budskap: Hva synes du om alle reaksjonene etter Lindmo, der du snakket om å kunne forelske seg i begge kjønn?

– Det var noe jeg sa for å utdype det store poenget, som er at vi er himla god til å sette alt i system. I musikkverdenen er sjangrene i ferd med å brytes ned, men politisk skal man fortsatt være enig med enten Høyre eller Arbeiderpartiet. Dette tok jeg videre til seksualitet, og nevnte at det kunne være både damer og menn for min del – som jeg merker at er et eksplosivt tema.

– Det er synd at vi er redde for å snakke om disse tingene, fordi vi ikke vil bli satt i bås. Jeg tror vi går glipp av en del nyanser i de korte livene våre.

Vil være tøffere live

– Til sommeren spiller du på Buktafestivalen for andre gang, etter å ha spilt på Rakettnatt i fjor. Hvilken festival liker du best?

– Haha! Å bli invitert til Buktafestivalen den første gangen var en stor ære, i og med at det er en ordentlig rockfestival. Jeg har lyst til at uttrykket mitt skal være hakket mer rocka og tøffere live, kontra på plate. Men Rakettnatt i fjor var også veldig fint. Den konserten var helt klart en av høydepunktene i fjor sommer, for vår del.