Buktafestivalen har overtatt prosjektet Samdrift, og prosjektet er nå oppe igjen etter å ha ligget nede en stund. Prosjektet har tidligere vært eid av Buktafestivalen, TIFF og Insomnia. Buktafestivalen har i den nye prosjektfasen overtatt eierskapet til prosjektet.

Ny prosjektleder er Anja Evensdatter Rasmussen, skriver Buktafestivalen i en pressemelding. Hun blir da en del av Buktas helårlige administrasjon.

– Jeg gleder meg veldig til å sette i gang og være med å skape nye og spennende møteplasser her i regionen - sier prosjektleder Anja Evensdatter Rasmussen i pressemeldingen.

Rasmussen er utdannet kunst og kulturformidler fra Universitetet i Tromsø, har jobbet som produsent ved Tromsø Internasjonale Filmfestival og er daglig leder for Troms barne- og ungdomsråd.

– Samdrift jobber med å skape møteplasser og tilrettelegge for erfaringsutveksling mellom festivaler. Vi vil styrke arrangørfeltet gjennom å utvikle de ansvarlige frivillige som har nøkkelrollene i festivalene, og ivareta kompetansen som bygges opp hos de frivillige skriver festivalen i pressemeldingen.

Samdrift skal i tillegg tilrettelegge for erfaringsutvekslinger mellom festivaler ved å tilby hospiteringsordninger for stab og frivillige.

Anja Evensdatter Rasmussen. Foto: Marius Hansen