I dag offentliggjorde Buktafestivalen at Backstreet Girls gjester Telegrafbukta for første gang. Bandet, som frontes av gitarist Petter Baarli og vokalist Bjørn Müller, startet opp for 34 år siden – og anses som et av landets mest sentrale rockband.

Eller «et av norsk rockhistories mest legendariske og myteomspunne band», som Buktafestivalen skriver i en pressemelding.

– Hundre prosent genuint

Feedbacks Egon Holstad ser fram til å overvære sommerens konsert:

– Hvis man har bodd i Norge de siste 30 årene, og er glad i rock, er det umulig ikke å elske Backstreet Girls. Backstreet Girls har aldri spilt rock’n’roll fordi det er hipt, lønnsomt, lurt eller strategisk smart. De spiller rock’n’roll fordi de mener det er det aller viktigste i hele verden, og når du har en slik innfallsvinkel til musikken, blir også det som kommer ut på andre siden hundre prosent genuint.

– Derfor er bandet også totalt uangripelige, fordi de er noe så sjeldent som en vaskeekte rockevighetsmaskin, som surfer på flodbølgen etter tankskipene Chuck Berry og AC/DC. De siste gangene jeg har sett dem, har det vært på Bastard Bar, så det skal bli kult å se dem på en større scene, om da bare bandet tåler alt sollyset og den friske sjølufta, sier Holstad.

– Har blitt bedre og bedre

Backstreet Girls ga ut sitt 13. studioalbum i høst, og har aldri tatt et sekunds pause fra rocklivet.

– Det er strengt tatt på tide at Backstreet Girls spiller Bukta nå! Bandet har jo en «stayerevne» som få andre band både i Norge og utlandet kan vise til, og de siste årene har det virket som de bare har blitt bedre og bedre, mener Buktafestivalens bookingsjef Robert Dyrnes, som så bandet live for første gang i 1989.

– Er Backstreet Girls rett og slett Norges siste rockestjerner?

– Av andre rockestjerner er det i alle fall få som er så tøffe og lever rock’n’roll-livet så til de grader som denne gjengen. Ja, kanskje de rett og slett er de siste ekte rockestjernene i Norge.

Buktafestivalen har tidligere denne uka offentliggjort følgende artister:* Kryp* Barren Womb* Hollow Hearts* The Modern Times* Castro* Norsk Råkk