Hekla auksjonerer bort stuekonsert for MS-syk venn og ektemann

Vil du ha besøk av Hekla Stålstrenga, og få en eksklusiv konsert i tillegg? Da er det bare å legge inn bud.
KAN KJØPES: Ragnhild Furebotten, Tore Bruvoll og Anne Nymo Trulsen i Hekla Stålstrenga legger seg selv ut til auksjon. Det høyeste budet vinner en konsert, og pengene går til stamcellebehandlingen av Furebottens ektemann. Foto: Helge Skog 

KAN KJØPES: Ragnhild Furebotten, Tore Bruvoll og Anne Nymo Trulsen i Hekla Stålstrenga legger seg selv ut til auksjon. Det høyeste budet vinner en konsert, og pengene går til stamcellebehandlingen av Furebottens ektemann. Foto: Helge Skog 

– Vi har faktisk aldri gjort en stuekonsert tidligere, så dette blir et historisk øyeblikk!

Anne Nymo Trulsen, Ragnhild Furebotten og Tore Bruvoll bryter ut i latter av sistnevntes utsagn.

De tre medlemmene av Hekla Stålstrenga møter Feedback for å fortelle om sin debut på auksjonsmarkedet, og håper å samle inn så mange kroner som mulig.

En del av bandfamilien

Pengene for konserten går til stamcellebehandling av den Målselv-bosatte musikeren Magnus Leirvaag Sandnes, som reiser til Moskva for å kurere sin MS-sykdom.

– Magnus er familie for alle i bandet, så denne auksjonen er viktig for oss, sier Trulsen og Bruvoll.

Sandnes er i tillegg ektemannen til felespiller Ragnhild Furebotten.

– De andre medlemmene i Hekla har selvfølgelig også merket at mannen min har MS, sier hun.

– Magnus har jo også vært en del av crewet vårt under konsertene, forklarer Bruvoll.

Oppfordrer til spleiselag

Neste helg arrangeres Stem Cellar Festival på Blårock, Bastard og Skarven – der billettinntektene går til Sandnes MS-behandling.

– Vi skulle gjerne spilt der, men det var allerede spikret planer for bandet den helga. Derfor skal vi bidra med denne hjemme-hos-konserten, sier Bruvoll.

Hekla Stålstrenga stiller med full besetning, som kvintett, under auksjonskonserten. Gruppas medlemmer har allikevel en rekke forslag til hvordan flere kan gå sammen om et bud.

– Det må ikke nødvendigvis være én person bak budet – folk må gjerne danne spleiselag. Eventuelt kan man gi en konsert i gave til noen som har bursdag. Selve datoen for konserten tar vi i samråd med auksjonsvinneren, sier trioen.

– Spiller selvfølgelig ønskelåter

Konserten må gjennomføres i Tromsø-regionen. Ellers er mye opp til personen som legger inn det høyeste budet.

– Vinneren skal få det hun eller han har betalt for, og vi spiller selvfølgelig ønskelåter.

Auksjonen skal legges ut i Facebook-gruppen «Kjøp og salg i Tromsø», som har 48.000 medlemmer. Budfristen er satt til 10. mai.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.