Hekla auksjonerer bort stuekonsert for MS-syk venn og ektemann

Vil du ha besøk av Hekla Stålstrenga, og få en eksklusiv konsert i tillegg? Da er det bare å legge inn bud.
KAN KJØPES: Ragnhild Furebotten, Tore Bruvoll og Anne Nymo Trulsen i Hekla Stålstrenga legger seg selv ut til auksjon. Det høyeste budet vinner en konsert, og pengene går til stamcellebehandlingen av Furebottens ektemann. Foto: Helge Skog 

KAN KJØPES: Ragnhild Furebotten, Tore Bruvoll og Anne Nymo Trulsen i Hekla Stålstrenga legger seg selv ut til auksjon. Det høyeste budet vinner en konsert, og pengene går til stamcellebehandlingen av Furebottens ektemann. Foto: Helge Skog 

– Vi har faktisk aldri gjort en stuekonsert tidligere, så dette blir et historisk øyeblikk!

Anne Nymo Trulsen, Ragnhild Furebotten og Tore Bruvoll bryter ut i latter av sistnevntes utsagn.

De tre medlemmene av Hekla Stålstrenga møter Feedback for å fortelle om sin debut på auksjonsmarkedet, og håper å samle inn så mange kroner som mulig.

En del av bandfamilien

Pengene for konserten går til stamcellebehandling av den Målselv-bosatte musikeren Magnus Leirvaag Sandnes, som reiser til Moskva for å kurere sin MS-sykdom.

– Magnus er familie for alle i bandet, så denne auksjonen er viktig for oss, sier Trulsen og Bruvoll.

Sandnes er i tillegg ektemannen til felespiller Ragnhild Furebotten.

– De andre medlemmene i Hekla har selvfølgelig også merket at mannen min har MS, sier hun.

– Magnus har jo også vært en del av crewet vårt under konsertene, forklarer Bruvoll.

Oppfordrer til spleiselag

Neste helg arrangeres Stem Cellar Festival på Blårock, Bastard og Skarven – der billettinntektene går til Sandnes MS-behandling.

– Vi skulle gjerne spilt der, men det var allerede spikret planer for bandet den helga. Derfor skal vi bidra med denne hjemme-hos-konserten, sier Bruvoll.

Hekla Stålstrenga stiller med full besetning, som kvintett, under auksjonskonserten. Gruppas medlemmer har allikevel en rekke forslag til hvordan flere kan gå sammen om et bud.

– Det må ikke nødvendigvis være én person bak budet – folk må gjerne danne spleiselag. Eventuelt kan man gi en konsert i gave til noen som har bursdag. Selve datoen for konserten tar vi i samråd med auksjonsvinneren, sier trioen.

– Spiller selvfølgelig ønskelåter

Konserten må gjennomføres i Tromsø-regionen. Ellers er mye opp til personen som legger inn det høyeste budet.

– Vinneren skal få det hun eller han har betalt for, og vi spiller selvfølgelig ønskelåter.

Auksjonen skal legges ut i Facebook-gruppen «Kjøp og salg i Tromsø», som har 48.000 medlemmer. Budfristen er satt til 10. mai.