Og det er vel strengt tatt bare nasjonaliteten de har felles, for musikalsk står de veldig langt fra hverandre.

Silvana Imam – som opprinnelig kommer fra Litauen – og har en litauisk mor og en syrisk far – regnes som den kanskje fremste kvinnelige rapperen i Sverige.

Hennes stil beskrives som svært realistisk og nær, og hun er ofte veldig utleverende i sine tekster.

Stor hiphop-artist

Imam har samarbeidet med en rekke av Sveriges største hiphop-artister, og har blant annet jobbet sammen med Adam Tensta – som faktisk har spilt i Tromsø.

– Silvana Imam er bare tvers igjennom kul. Jeg tror mange, i likhet med meg, fikk øynene opp for henne da hun var med på P3-remiksen av «Attitudeproblem» og oppdaget at hun har en helt enestående katalog, sier Hallvar Agersborg, kommunikasjons- og markedsføringsansvarlig i en pressemelding.

Stor stemme

Sarah Klang må sies å ligge i diametralt motsatt ende av den musikalske skalaen.

Hun slo igjennom på alvor for mindre enn et år siden, og har vært Sveriges nye popyndling helt siden debutalbumet «Love in the Milky Way» tidligere i år.

Stilmessig ligger hun tett opp mot singer-songwriter-sjangeren, men spiller samtidig en lett og eterisk popmusikk som bæres av hennes enorme stemme.

Sammenlignes med Adele

I Sverige sammenligner mange henne med engelske souldamer som Adele, Duffy og sågar Amy Winehouse.

– Jeg må innrømme at jeg ikke hadde hørt om Sarah Klang før vi booket henne. Hun gjør det veldig stort i Sverige. Bookingsjef Erlend sa at det kun er et tidsspørsmål før hun tar av i Norge også, og han har som regel rett når det gjelder sånne ting, sier Agersborg.