Matthew Logan Vasquez er selv texaner, og mest kjent for å fronte det California-baserte bandet Delta Spirit, et orkester som har gitt ut et knippe skiver på fjonge etiketter som Rounder og Dualtone, med opptredener på store TV-show (Letterman etc.) og med pene listeplasseringer i Statene. Bandet har aldri lagt beslag på mine egne best of-lister, men skal sjekke dem nøyere ut nå.

I 2019 kommer Vasquez’ ut med en ny fullengder, og denne mini-LP-en er derfor en slags teaser på det kommende verket, noe som bare er å glede seg til, for de beste låtene er virkelig dritbra. Han dro selv tilbake til Austin for å oppsøke det han selv kaller «det beste musikkmiljøet i verden», en påstand man iallfall ikke kan idiotstemples av for å postulere.

Det er ei fin linje fra 13th Floor Elevators og via Stevie Ray Vaughan til Butthole Surfers og The Black Angels. Å surre gjennom det konsentrerte sentrum av Austin er også veldig kult, da det er få byer i verden som i større grad oser musikk i alt ved seg.

Vasquez har skrevet låtene på «Texas Murder Ballads» over en knapp måneds opphold på hjemlige trakter, og det høres ut som han har hatt det helt knall i studio, selv om skiva skriker ut mengder med desp sjelevreng. Dette er mørk og storslått rock far en mann med skikkelig dreis på både låtskriving og fremføring.

Aner ikke noe om hvem som spiller i bandet hans, men det låter veldig stramt og tøft åkkesom. Og kanskje blir han å se på norske scener snart? Han ryktes iallfall å være på vei til å bosette seg i Norge, og vil da være i et fint selskap av eksilamerikanere som slått rot her på berget.

Velkommen hit, Matthew! Husk å fylle opp kofferten med masse morderballader. Texas is the reason!