Billettinntektene fra festivalen går til musikeren Magnus Sandnes som skal reise til Moskva for å få behandling for sin MS-sykdom.

– Det er direkte rørende å se et slikt engasjement fra musikkmiljøet i Tromsø. Det er helt unikt at vi har fått det til, sier Torbjørn Sandnes, broren til Magnus.

Vil donere overskudd

Det hele startet med at Magnus Sandnes og kona Ragnhild Furebotten tok kontakt med Blårock og Bastard som begynte å invitere band til konsertene.

– Ting vokste seg fort større enn den originale ideen. Magnus ville ha det «low key» men ble etter hvert komfortabel med at det ble større, forteller barsjef på Blårock, Edd Sivertsen.

Sandnes kan melde om høye tall for innsamlingsaksjonen samtidig med topp stemning under festivalen.

– Bandene som spiller består stort sett av venner og bekjente av meg. Disse bandene er dessuten noe av det beste Tromsø, om ikke Norge, har å by på, sier Sandnes.

Stiller opp for en god sak

– Vi er allerede over halvveis i gang med å nå inntektsmålet, men siden det er 180 nordmenn som skal til Moskva av samme grunn som meg, hadde det vært artig om vi hadde samlet inn nok penger til at overskuddet kan gis bort til andre som trenger behandling, forteller Sandnes.

Publikum er minst like fornøyd med arrangementet og saken de støtter.

Blant publikum står også trommis i bandet «The Wolves», Sveinung Engvik, som venter på å spille.

– Vi skal spille nest sist på Bastard og gleder oss blant annet fordi vår aller første konsert var her på Bastard, da vi spilte i bursdagen til Magnus. Vi har derfor selvfølgelig lyst til å stille opp nå også, sier Engvik.

Gøy for alle

Ragnhild Furebotten er fornøyd med å ha fått til å samle inn penger på en gøy måte.

– Det er vanskelig å sette ord på hvordan det her føles. Jeg er fryktelig glad for at vi har funnet en måte å samle inn penger som er gøy for alle. Det er tross alt det Magnus selv ønsket, sier Furebotten.