– Direkte rørende å se et slikt engasjement fra musikkmiljøet i Tromsø

Fredag var det feststemning på Stem Cellar Festival som kicket i gang med konserter på Bastard og Blå Rock. Festivalen er også preget av en seriøs undertone.
Det er flere som trenger hjelp: Musikeren Magnus Sandnes håper å få samlet inn nok penger til å kunne donere overskuddet til andre som trenger behandling for MS. 

Det er flere som trenger hjelp: Musikeren Magnus Sandnes håper å få samlet inn nok penger til å kunne donere overskuddet til andre som trenger behandling for MS. 

Billettinntektene fra festivalen går til musikeren Magnus Sandnes som skal reise til Moskva for å få behandling for sin MS-sykdom.

Rørende engasjement: Torbjørn Sandnes er rørt over hva folk har fått til for broren hans og synes dessuten det sier noe om musikkmiljøet i Tromsø. 
    
      (Foto: Daniel Lilleeng)

Rørende engasjement: Torbjørn Sandnes er rørt over hva folk har fått til for broren hans og synes dessuten det sier noe om musikkmiljøet i Tromsø.  Foto: Daniel Lilleeng

– Det er direkte rørende å se et slikt engasjement fra musikkmiljøet i Tromsø. Det er helt unikt at vi har fått det til, sier Torbjørn Sandnes, broren til Magnus.

Vil donere overskudd

Det hele startet med at Magnus Sandnes og kona Ragnhild Furebotten tok kontakt med Blårock og Bastard som begynte å invitere band til konsertene.

ville ha det «low key»: Barsjef på Blårock, Edd Sivertsen, forteller at Sandnes helst ønsket et «low key» arrangement, men at ideen fort vokste seg større enn forventet. 
    
      (Foto: Daniel Lilleeng)

ville ha det «low key»: Barsjef på Blårock, Edd Sivertsen, forteller at Sandnes helst ønsket et «low key» arrangement, men at ideen fort vokste seg større enn forventet.  Foto: Daniel Lilleeng

– Ting vokste seg fort større enn den originale ideen. Magnus ville ha det «low key» men ble etter hvert komfortabel med at det ble større, forteller barsjef på Blårock, Edd Sivertsen.

Sandnes kan melde om høye tall for innsamlingsaksjonen samtidig med topp stemning under festivalen.

– Bandene som spiller består stort sett av venner og bekjente av meg. Disse bandene er dessuten noe av det beste Tromsø, om ikke Norge, har å by på, sier Sandnes.

Stiller opp for en god sak

– Vi er allerede over halvveis i gang med å nå inntektsmålet, men siden det er 180 nordmenn som skal til Moskva av samme grunn som meg, hadde det vært artig om vi hadde samlet inn nok penger til at overskuddet kan gis bort til andre som trenger behandling, forteller Sandnes.

Publikum er minst like fornøyd med arrangementet og saken de støtter.

spilte for første gang i bursdag: Trommis i bandet «The Wolves» forteller at bandet spilte for første gang på Bastard, under bursdagen til Sandnes. 
    
      (Foto: Daniel Lilleeng)

spilte for første gang i bursdag: Trommis i bandet «The Wolves» forteller at bandet spilte for første gang på Bastard, under bursdagen til Sandnes.  Foto: Daniel Lilleeng

Blant publikum står også trommis i bandet «The Wolves», Sveinung Engvik, som venter på å spille.

– Vi skal spille nest sist på Bastard og gleder oss blant annet fordi vår aller første konsert var her på Bastard, da vi spilte i bursdagen til Magnus. Vi har derfor selvfølgelig lyst til å stille opp nå også, sier Engvik.

Gøy for alle

vanskelig å sette ord på følelsene: Kona Ragnhild Furebotten synes det er flott at så mange stiller opp og at festivalen byr på god stemning. 
    
      (Foto: Daniel Lilleeng)

vanskelig å sette ord på følelsene: Kona Ragnhild Furebotten synes det er flott at så mange stiller opp og at festivalen byr på god stemning.  Foto: Daniel Lilleeng

Ragnhild Furebotten er fornøyd med å ha fått til å samle inn penger på en gøy måte.

– Det er vanskelig å sette ord på hvordan det her føles. Jeg er fryktelig glad for at vi har funnet en måte å samle inn penger som er gøy for alle. Det er tross alt det Magnus selv ønsket, sier Furebotten.