– Hele helga ble en knallsuksess! Jeg har ikke ord for hvor fantastisk greie, og helt rå folk i Tromsø er.

Feedback møter en sliten, men svært fornøyd Magnus Leirvaag Sandnes (28) mandagen etter helgas store begivenhet.

Det var fulle og utsolgte hus både på Blå Rock Cafe, Bastard Bar og Vertshuset Skarven under helgas Stem Cellar Festival, der inntektene gikk til stamcellebehandling i Moskva for den MS-syke musikeren.

Håper å kunne hjelpe andre

Allerede under forhåndssalget ble det klart at godt over halvparten av behandlingskostnadene på en drøy halv million kroner, var samlet inn.

– Jeg har en veldig god følelse på innsamlingen, men vi får ikke det endelige pengebeløpet fastslått før torsdag. Da blir auksjonene til Backbeat og Hekla Stålstrenga – som folk fortsatt kan by på – avsluttet, forteller Sandnes.

Han hadde ikke forventet å passere en halv million kroner, men påpeker at ingenting hadde vært bedre enn om innsamlingen går i pluss.

– Da får vi muligheten til å gi penger videre til noen andre i samme situasjon som meg. Det har vært ett av målene hele veien. Kanskje vi kunne ha bidratt til at en annen person kom seg til Moskva for stamcellebehandling, spør Sandnes håpefullt.

Hjelp fra familie, venner og fremmede

At folk åpenbart hadde det gøy på festival i helga, er en annen ting som er viktig for Sandnes.

– Det var elektrisk stemning under konsertene, og ideen var jo at Stem Cellar Festival skulle være en morsom greie. Det skulle virkelig ikke være noe trist, kjedelig eller belærende opplegg.

– Jeg la merke til at folk var kreative, og solgte alt fra hjemmelagde buttons til hamburgere til inntekt for saken under helgas festival.

– Ja, det er sinnssykt mange folk som har bidratt! Det har blitt arrangert alt fra folkedanskurs for barn til tatoveringsmaratoner, for å samle inn penger. Det ville ikke ha blitt noe Stem Cellar Festival uten hjelp fra både familie, venner og vilt fremmede. Det er vanskelig å være sint punker når folk er så forbanna greie, medgir Sandnes lattermildt.