Hanne Krogh og «Mr. Eurovision» skal synge jula inn

Hanne Krogh og Tromsø Sangforening inviterer til julekonsert på Kulturhuset, og med seg har de «Mr. Eurovision».
JULEKONSERT: Hanne Krogh og Johnny Logan synger inn jula på Kulturhuset 27. november. 

JULEKONSERT: Hanne Krogh og Johnny Logan synger inn jula på Kulturhuset 27. november. 

Den irske sangeren Seán Patrick Michael Sherrard, bedre kjent under artistnavnet Johnny Logan, har bidratt til tre av Irlands sju seiere i Eurovision Song Contest.

Han er den eneste artisten som har vunnet musikkonkurransen to ganger, samt én av fem komponister som har skrevet to vinnerbidrag.

27. november kommer iren til Tromsø.

Hanne Krogh, som sammen med Elisabeth Andreassen stakk av med MGP-seieren i 1985 med «La det swinge», møtte nemlig Sherrard under BBCs feiring av Eurovision i 2015. Der fikk de ideen om å bringe den irske sangeren til norske kirker og kulturhus i førsjulstida.

- Johnny gjorde en opptreden på Apollo Theatre som gjorde inntrykk over hele Europa. Han sang bedre enn noensinne og hadde beholdt den hensynsløst vakre klangen i stemmen sin. Ham ville jeg ha med på juleturne, sier Krogh.

Hun satte straks i gang arbeidet med turneen. Først i år, snart tre år senere, klarte hans norske og internasjonale management, med unntak av et par datoer, å rydde plass.

 - Med Johnny på laget, blir det mye jul, men også Eurovision-vinnerne «What`s Another Year», «Hold Me Now» og kanskje også hans uendelig vakre versjon av «You Raise Me Up» med i konserten, røper Krogh.