Festivalen er arrangert av Buktas Arrangørskole, Fritid og Audiator. Det er et prosjekt hvor Bukta legger til rette for at ungdom skal lage og gjennomføre et arrangement etter eget ønske.

– Vi har jobbet en stund med dette her og det har til tider vært ganske stressende, men ting ser strålende ut nå, sier Emilie Birkelund, som stiller som arrangør.

– Været kan hvert fall ikke hindre godt oppmøte i dag. Generelt har alt gått som smurt, sier Aminda Sæverud, som også er en av arrangørene i år.

Topp stemning

Gutte-bandet Open Window var første bandet ut, og sørget for at stemninga var på topp helt fra starten. Guttene, som går på Kvaløysletta ungdomsskole var fornøyd med konserten.

– Det gikk ganske bra, var bare litt småting her og der. Vi spilte en helt ny sang og et par andre som også er relativt nye, sier gitarist og vokalist i bandet, Sindre Kielland.

Vant «Bukta Battle»

Jentene i A Million Pineapples, som vant Bukta Battle i år, sto blant publikum før de skulle opptre. De kunne fortelle at de gledet seg masse til å spille for mange folk i masse sol.

– Vi åpner med en helt ny låt. Vi har spilt på diverse scener i Tromsø før og på andre festivaler arrangert av ungdom. Nå gleder vi oss til å spille her og på Bukta festivalen senere i sommer, sier Regine Lund Ryeng, som er bassist i bandet før de gikk på scenen.

Blir stadig imponert

Finn Arve Sørbøe var blant publikum for å få med seg sønnen opptre. Håkon Sørbøe spiller nemlig trommer i Open Window.

– Det er urolig hyggelig å være her. Det at min sønn spiller musikk gjør at jeg får muligheten til å delta i arrangementer jeg ellers ikke ville vært med på. Det er mye bra som rører seg i musikklivet i Tromsø og mange gode unge band som stadig imponerer meg, sier Sørbøe.