Steinar Albrigtsen rammet av kreft – må avlyse spillejobber

Tromsø-artisten bekrefter egen kreftdiagnose.
Steinar Albrigtsen 
        
            (Foto: Jon Terje Eiterå)

Steinar Albrigtsen  Foto: Jon Terje Eiterå

Det var Albrigtsen selv som slapp nyheten sent lørdag kveld. På sin egen Facebook-side skriver han:

«Kreft - bare skyggen av ordet får de fleste av oss til å grøsse på ryggen mens vi krysser fingrene og trøster oss selv med tanken "dette skjer ikke meg". Kreft kjenner ingen former, fasetter, aldre, yrker eller status, den dukker bare plutselig opp.
Etter at diagnosen er bekreftet og det verste sjokket har lagt seg, må jeg i skrivende stund få lov til å berømme det norske helsevesenet ved Ullevål sykehus. Måten jeg har blitt tatt i mot på, informasjonen jeg har fått til nå og oppfølging underveis, har gitt meg både håp og motivasjon.» 

61-åringens planlagte konserter bli naturlig nok avlyst, som følge av sykdommen. Albrigtsen skriver videre:

«Jeg er lei meg for å måtte avlyse spillejobbene i 2018, men jeg er så takknemlig for at prognosene er så gode og at legene sier at jeg kommer til å bli frisk igjen.
Selv om jeg har slitt med infeksjon på stemmebåndet den siste måneden, har heldigvis dette ingenting å gjøre med kreftdiagnosen.
Sammen med et fantastisk helsepersonell, nær familie og venner, skal jeg stå denne styrkeprøven av. Jeg vil trenge ro i tiden fremover, da jeg må samle all min styrke under behandlingen. Håper på forståelse for dette, og ser frem til nye turneer i 2019.
Ønsker dere alle en flott sommer, klem fra Steinar.»