Alapnes, også kjent under artistnavnet Juliet North, går inn i et ettårsvikariat som festivalsjef for Målselv-festivalen i august. Bakgrunnen er at daglig leder Nina Fjeldet venter sitt andre barn, med termin knappe to uker før festivalstart, skriver Kalottspel i en pressemelding.

Årets program er allerede klart, så den ferske sjefens første jobb vil være å lose festivalen i land.

– Kalottspel er en stor inspirasjon og har vært med på å forme meg til den jeg er i dag. Nå gleder jeg meg til å ta fatt på oppgaven, og til å være med på å utvikle en møteplass som kan inspirere enda flere, sier Alapnes.

LES ANMELDELSEN: «Solodebut som overbeviser»

Hjerte for folkemusikk-miljøet

Tromsømusikeren har fra før en travel artistkarriere, både i bandet Robaat og som soloartist. I tillegg hyres hun ofte inn som session-musiker, både som fiolinist og sanger.

– Kalottspel er veldig glad for å ha Julie med seg kommende år. Hun har en erfaring og et nettverk som artist som vi tror hun vil utnytte godt i jobben som festivalsjef. Ikke minst har hun et hjerte for Kalottspel og folkemusikk-miljøet i nord, uttaler Fjeldet i presseskrivet.

Deltar også som artist

At Alapnes har søkt jobben som daglig leder i Kalottspel, har sitt utspring i et stort engasjement for folkemusikken og musikkmiljøet i nord, skriver festivalen. For 10 år siden debuterte den nye festivalsjefen som artist på nettopp Kalottspel.

Hun deltar også på årets festival som artist i samspill med Hallvard Bruvoll, med nyproduksjonen «Slåtter fra Troms».

– Etterpå starter jobben med å legge programmet for 2019, noe hun gleder seg veldig til, skriver Fjeldet.