Sola har begynt å titte fram i Telegrafbukta der hundre frivillige er i gang med å rigge til årets festival. Blant dem er Hege Stensund og sønnen Johannes Stensund-Nerland som med sine 13 år må være den yngste frivillige på Bukta. De jobber i miljøgruppa og har blitt satt til å feste en duk på bakken.

– Dette er vårt første år på som frivillige, sier Stensund.

– Jeg har tenkt på å melde meg flere ganger, men det har ikke passa før nå.

Fri under festivalen

De frivillige som jobber med å rigge opp og ned før og etter festivalen har fri mens festivalen pågår. Så lenge de fullfører minst tre vakter.

YNGSTE FRIVILLIGE: Johannes Stensund-Nerland (13) er nok Buktas yngste frivillige. Han og moren Hege Stensund jobber i miljøgruppa.

– Jeg gleder meg mest til å se Sivert Høyem. Det blir høydepunktet. Jeg gleder meg også til Sondre Justad, sier Stensund.

Johannes har ikke bestemt seg for hva han gleder seg mest til ennå.

Begge to er enige om at det er gøy å jobbe som frivillig.

– Også blir man kjent med folk. Det er fin stemning her og man blir godt ivaretatt. Jeg kan anbefale det, sier Stensund entusiastisk.

I forkant med riggingen

Totalt skal 360 mennesker jobbe frivillig under Bukta. Men det er fortsatt behov for litt flere frivillige. Omtrent en fjerdedel er nå i gang med å få på plass scener, samt barer og telt til matservering før åpningen av festivalen torsdag ettermiddag.

GODT I GANG: Kommunikasjonsansvarlig Kristine Marie Børresen er fornøyd med og overrasket over at de ligger foran skjema med riggingen.

– Vi er godt i rute, til og med litt i forkant. Det er jo artig, men det er fortsatt masse som skal gjøres, sier kommunikasjonssjef Kristine Marie Børresen.

Hun tror de kan takke været for at de ligger så godt an til åpningen.

– Det går litt lettere og fortere når det er så fint vær. Også er folk glade.

– Jobb og ikke-jobb

Nede ved strandkanten er Ursula-May Halifax i gang med riggingen av hovedscenen. Hun kommer fra Oxford, men har bosatt seg i Tromsø. Dette er hennes første år som frivillig på Bukta.

– Jeg har sommerferie nå, og tenkte hvorfor ikke? Det er litt jobb, og litt ikke-jobb. Også er det jo veldig sosialt og fint, sier hun.

BÆRER TUNGT: Frivillige og ansatte fra Audionord jobber på spreng for å få alt klart til åpningen.

Halifax bærer rundt på en jernstang som skal monteres.

– Jeg er ganske sterk, derfor ble jeg satt til å arbeide her hvor det er en del tunge løft. Også har jeg ingeniørbakgrunn.

Festivalen åpner dørene klokken 16.00 torsdag. Foreløpig er det fortsatt mulig for solglade tromsøværinger å ligge på stranda i Telegrafbukta, men store deler av området er det rigging på gang.