Buktafestivalen er på sin andre dag, og publikum har allerede nytt godt av øl, rock og sjømat. Årets Bukta-øl går som vanlig unna i et radig tempo.

På torsdag skrev avisa Nordlys at festivalen gikk tom for det populære Bukta-ølet, og øltørste publikummere måtte etter hvert nøye seg med en annen sort.

En av de som kom tidlig for å sikre seg et glass av de dyrebare dråpene, er Marius Johansen.

- Jeg fikk faktisk fatt i en del glass i går også. Bukta-ølet er veldig godt i år, kan Johansen bekrefte.

Høy etterspørsel

Elena Kokslien er en av de frivillige som jobber i Måsen Bar. Hun kan bekrefte at det har vært høy etterspørsel etter årets Bukta-øl.

HØY ETTERSPØRSEL: I Måsen Bar merker Elena Kokslien at det er høy etterspørsel etter Bukta-ølet. Foto: Sunniva Kviteberg

- Folk blir jo litt «surkat» når vi forteller at vi ikke har mer Bukta-øl igjen, men det går bra. Det kommer jo alltid mer neste dag, forteller Kokslien fra bardisken.

Tidligere enn i går

Festivalsjef Marianne Saus forteller at de har fått gode tilbakemeldinger på årets Bukta-øl, som er brygget på bjørkeknopper plukket i selveste Telegrafbukta. Ølet er en lys witbier, også kjent som hveteøl, med et alkoholinnhold i «butikkstyrke». Saus forventer at ølet selges ut, også i dag.

- Kanskje enda tidligere enn i går! Folk har vel skjønt at Bukta-ølet går fort. Man må være tidlig ute for å få seg en smak, forteller Saus.